7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dev işbirliğine imza attılar

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi arasında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Sigortacılık Bölümü" açılması için protokol imzalandı.


Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ATSO Başkanı Kemal Özgen, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Arif Selçuk, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Serpil Yılmaz ile ATSO Sigortacılık Meslek Komitesi üyeleri katıldı. Törende konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, Sigortacılık Bölümü'nün 100 bin YTL'lik maliyetinin yarısının ATSO tarafından, diğer kısmının ise ATSO'nun ilgili meslek grubu üyelerince karşılanacağını söyledi.


Üniversite ve özel sektör arasında örnek bir işbirliğine imza attıklarını belirten Özgen, "Sigorta sektörü, ekonomik gelişmeyi destekleyen bir sektördür. Öte yandan ekonomi geliştikçe, kişi başına gelir arttıkça sigorta sektörü de hızla gelişmektedir. Türkiye'de sektörün gelişmesinin önü açıktır. Dünyada sigorta sektörü yüzde 3'lerde büyürken, Türkiye'de yüzde 25 gibi yıllık artışlarla büyümektedir. Sektörümüz Antalya'da da hızla gelişmektedir. Halen sigorta sektöründe 915 kayıtlı üyemiz bulunmaktadır.


Bunların 455'i faal üyedir. 2004-2006 arasında 2 yılda faal üye sayımız yüzde 50 artmıştır. Dolayısıyla hızlı gelişen ve gelişme potansiyeli yüksek olan sektörde önemli bir konu uzmanlaşmış eleman ihtiyacıdır. Esasen nitelikli işgücü temini Türkiye'nin, özellikle de Antalya'nın en önemli sorunlarından birisidir. Her zaman söylediğimiz gibi bir tarafta işsizlik, diğer tarafta aradığı vasıfta eleman bulamayan özel sektör vardır. Bu da ülkemizin hassas konularından birisidir. Dolayısıyla bu çelişkiyi çözecek olan mesleki eğitimin geliştirilmesidir" dedi.
Rektör Akaydın da, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile böyle bir işbirliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "ATSO'nun bizim için özel bir yeri var. Daha önce de çeşitli işbirliği çalışmaları yaptık. Teknokent'te ortağız. Yine ATSO işbirliğiyle önemli bir bölümü daha hayata geçiriyoruz. Bölge ekonomisine hayırlı olsun" diye konuştu.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Serpil Yılmaz ise, Çallı'daki yüksekokulda faaliyet gösterecek olan Sigortacılık Bölümü'nün YÖK'ten onay çıkması halinde 2007-2008 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacağını ve ilk etapta normal eğitimde 30, 2. öğretimde 30 olmak üzere toplam 60 öğrenci alınacağını bildirdi.


Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile ATSO Başkanı Kemal Özgen ve ATSO Yönetim Kurulu üyesi Arif Selçuk protokolü imzaladı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 14:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?