16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Dev koro rekor için toplandı

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU

Antalya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde, 2 bin 23 çocuk, Guinness Rekorlar Kitabı'nda Dünya'nın en büyük çocuk korosu olmak için şarkı söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi ile yaklaşık 2 ay önce Guinness Rekorlar Kitabı için başvurusu kabul edilen Antalya'da, aralarında zihinsel ve bedensel engelli anaokulu gibi 62 ilköğretim okulunun da bulunduğu dev koro, 23 Nisan törenlerinde rekor denemesi yaptı. Atatürk Stadyumu'nda Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğg. Zafer Çelikin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın da katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, kortej geçişi ve öğrencilerin gösterileriyle başladı.

2 BİN 23 KİŞİLİK DEV KORO

62 anaokulu ve ilköğretim okulundan aralarında zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin de bulunduğu 2 bin 23 çocuğun oluşturduğu dev koro, 'Dünya'nın en büyük çocuk korosu' alanında Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilmek için Antalya 10. Noter gözetiminde gerçekleştirildi. Vali Yüksel, Belediye Başkanı Akaydın ile Tugay ve Garnizon Komutanı Çelikin'in de 2 bin 23 çocuktan oluşan dev koronun arasına girerek, 'Oynaya oynaya gelin çocuklar', '23 Nisan kutlu olsun', 'Bugün 23 Nisan neşe doluyor hep insan', 'Orada bir köy var uzakta', 'Sev kardeşim', 'Hayat bayram olsa' isimli altı adet şarkı seslendirdi.

ÇOCUK KENTİ ANTALYA

2 bin 23 çocuğun rekor denemesi ile Dünyaya barış mesajı verdiğini belirten Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalyalı çocukların üzerlerine düşenleri yerine getirdiklerini ve kent olarak çocuklara sonun kadar kucaklarının açık olduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise dünya barışı ve kardeşliğini çağrıştıran altı adet şarkı söylerini ve amaçlarını Antalya'nın sesini barış ve kardeşliği ile dünyaya duyurmak olduğunu belirtti.

Dünya rekoru bin 700 çocuk ile Çin'in elinde bulunurken, Guinness'li yetkililerin stadyumda çekilen görüntü ve 80 kişilik dev yetkililerin raporları sonrası karar vereceği ifade edildi .

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:52:00
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 14:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?