7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Deve güreşleri nefesleri kesti

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Çayköy muhtarlığı tarafından beşincisi düzenlenen geleneksel deve güreşleri yapıldı. 

Güreş sahasının yapımına katkı sağlamak amacıyla Köy meydanında yapılan güreşlere Denizli, Muğla, Aydın ve Antalya bölgesinden çok sayıda deve katıldı. 

Güreşleri Kaş Kaymakamı Hikmet Aydın, siyasi parti temsilcileri ile yaklaşık 5 bin vatandaş izledi. 

Çiftleme usulü yapılan güreşlerde Antalya'nın Kaş İlçesinin Üzümlü köyünden Kemal Tokmak'ın Özge adlı devesi birinci olurken, Aydın’dan Ayhan Gemici'nin Gemici adlı devesi ikinci, Antalya'nın Demre ilçesinden Musa Akaba'nın Hırçın adlı devesi ise üçüncü oldu.
Güreş ağalığı için beş kişinin yarıştığı güreşlerde açık artırma usulü ile yapılan güreş ağalığını bin YTL ile İdris Zorlu kazanarak üçüncü kez Çayköy deve güreşlerinin ağası oldu. 

Çayköy köy muhtarı Ramazan Sarcan, “Örf ve adetlerimizi yaşatmak, köyümüzde beşincisini düzenlediğimiz deve güreşlerini geleneksel hale getirmek için modern güreş sahası yapmak amacıyla bu güreşleri düzenledik. Yardımda bulunan ve güreşlerimize katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.” dedi. 64 devenin katıldığı güreşler kıran kırana oldukça heyecanlı geçti Rakibini boyun kilidi altına alan develeri ayırmak için görevliler yoğun çaba gösterdiler. Zorlu geçen güreşlerde bazı develer güreş sahasının tellerini yıkarak seyircilere korkulu anlar yaşattı.
İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 12:52:08
Güncelleme :26 Şubat 2007 Pazartesi 18:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?