7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Develerin kaderi encümene bağlı

Alanya'da gözaltına alınan 4 deve ile ilgili karar, önümüzdeki hafta yapılacak olan encümen toplantısına kaldı. 

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "Develeri ya hayvanat bahçesine vereceğiz ya da açık arttırma ile satacağız. Develeri alacak olan kişiye tek şartımız deve turu yapmaması olacak" dedi. Zabıta Müdür Ali Yenilap ise develerin 1 hafta daha mezbahada gözetim altında tutulacağını söyledi. 

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, turistleri gezdirmek amacıyla kullanılan 4 deve, zabıta ve polis ekipleri tarafından toplanmıştı. Önceki gün turistlerden fazla para alınıyor gerekçesi ile toplatılan 4 deve, belediyenin anlaşmalı mezbahasına konuldu. Develerin kesilip kesilmeyeceği konusunda encümen, bugün yapılan toplantıda bir karara varamadı. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, önümüzdeki hafta yapılacak olan encümen toplantısında kararın verileceğini söyleyerek, "Gerekirse hayvanat bahçesine vereceğiz. Eğer kabul edilmezse açık arttırma ise satacağız. Alacak kişiden ise sadece bir şartımız olacak. O da turistlere yönelik çalıştırmaması" dedi. 

Zabıta Müdürü Ali Yenialp ise el konulan 4 devenin gözetim altında tutulduğunu belirterek, "Bazı deve sahipleri, turistlerden fotoğraf çektirdikleri için yüklü miktarda para aldıklarını tespit ettik. Bugüne kadar yapılan uyarıları, hiç birisini dikkate almadı. Bizde deve sahiplerini, develerine el koyarak durdurmaya çalıştık. Amacımız turistlerin rahatsız edilmesini önlemektir. Bu konuda çok sayıda şikayet geliyor. Develerle resim çektiren turistlerden 100 YTL'ye yakın para alındığını tespit ettik. Develerle ilgili sorun kalkıncaya kadar denetimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 22:48:48
Güncelleme :17 Mayıs 2007 Perşembe 22:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?