1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

''Devletin de, milletin de...!''

Akdeniz Üniversitesi'nde, geçen yıl Nisan ayında karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda, geçen yıl Nisan ayında olaylar çıktı. Karşıt görüşlü öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili davanın görülmesine Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Ömer Ulusoy ile tutuksuz sanıklardan Mesut Göçük, Tahir Kara ve Ahmet Çuhadar ile avukatlar katıldı. 10 dakika süren davada Mahkeme Başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik Balistik İhtisas Dairesinden sanıklardan İsmail Ahmet Turgut'ta ele geçirilen tabancayla ilgili raporun geldiğini bildirdi. Mahkeme raporda, incelenen tabancanın 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamına girip girmediğine yönelik takdirin İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik Balistik İhtisas Dairesi'nce mahkemeye bırakıldığını söyledi.

Mahkemede bazı sanık öğrencilerin avukatlarından Münip Ermiş ve Emine Harputlu, raporu kabul etmediklerini belirterek sanık İsmail Ahmet Turgut'ta ele geçirilen tabancanın 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçu kapsamına girdiğini öne sürdü.

Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar ise rapor doğrultusunda müvekkili hakkında suç vasfının silaha yönelik kanun yönünde değişebileceğini iddia ederek tahliye talebinde bulunarak mahkeme heyetince üniversite yerleşkesinde keşif yapılmasıyla ilgili talebini yineledi.

Mahkeme Başkanı, avukatlara ''Raporu gelen silahın Ömer'in silahıyla hiç ilgisi yok'' diye cevap verdi. Bazı öğrencilerin avukatı Nizamettin Sağır da mahkeme heyetine bir yıl önce yaşanan olaylarla ilgili yargılama aşamasında da delillerin toplandığını belirterek bir an önce karar verilmesini istedi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Mahkeme heyetinden söz isteyen sanık Ömer Ulusoy, üniversite yerleşkesinde yaşanan olaylarda öldürme kastı olmadığını söyledi. Kastım olsa ölü ve yaralı olurdu diyen Ulusoy, şöyle konuştu: "Grupların karşı karşıya gelmesini istemedim. Basında yazıldığı gibi provokasyon yapsaydım köşeye saklanır alenen ateş etmezdim. Tutukluluğum nedeniyle maddi ve manevi bakımdan mağdur oldum. Tahliyemi istiyorum."

Mahkeme Başkanı, tarafların taleplerinin dinlenmesinin ardından verdiği ara kararda, mahkeme heyetinin öğrenci yurdu ve yerleşkesinde yaşanan olaylarla ilgili görüntülerin yer aldığı CD'leri 25 Mayıs saat 10.00'da izleyeceğini belirterek, duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.

KÜFÜR ETTİ

Mahkeme Başkanı, tarafların taleplerinin dinlenmesinin ardından verdiği ara kararda, mahkeme heyetinin öğrenci yurdu ve yerleşkesinde yaşanan olaylarla ilgili görüntülerin yer aldığı CD'leri 25 Mayıs saat 10.00'da izleyeceğini belirterek, duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.

Jandarma tarafından duruşma salondan çıkarılmaya çalışılan Ömer Ulusoy, mahkum giriş kapısında ''Devletin de, milletin de...'' diye küfretti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?