21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dikkat! MSN bilgileriniz çalınmış!

Binlerce kişinin MSN şifrelerini gönderdiği virüs programıyla çalıp kurbanlarından para ve cep telefonu kontörü isteyen hacker Tarık Deveci, yine yakalandı.

Hacker’ın bilgisayarında 20 bin kişinin MSN adresi, şifresi ve özel yazışmaları bulundu.

Antalya'da polis, son aylarda kendilerine başvuran yüzlerce kişinin ortak şikáyeti olan MSN şifrelerini kıran bir hacker’ın para ve kontör istemesi üzerine çalışma başlattı. Hacker’ı yakalayabilmek için özel eğitimli hacker polisler, günlerce süren çalışma yaptı. Sonunda hacker ile sanal ortamda bağlantı kuran polis, bu kişinin daha önce de birçok kez gözaltına alınıp tutuklanan Tarık Deveci olduğunu belirledi.

Polisin bile şifresini kırmak istedi

Kendisi ile başka bir hacker gibi sohbet eden polis dedektifinin bile MSN şifresini kırmaya çalıştığı belirlenen Tarık Deveci, evinde bilgisayar başında yakalanarak gözaltına alındı. Tutuklanan Tarık Deveci’nin bilgisayarında yapılan incelemede 20 bin kişiye ait bilgilere ulaşıldı. Tarık Deveci geçen yıl yakalandığında da bilgisayarı 6 ay süren çalışmayla çözülmüş ve 25 bin kişinin MSN adres, şifre ve özel yazışmaları bulunmuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 09:02:00
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 21:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?