1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Diplomalarını gösterdi, aklandı!

Bitlis'te çalıştığı özel rehabilite merkezinden aylığını alamadığı için ayrılan öğretmen, rehabilite merkezinin "sahte diplomayla öğretmenlik yapıyor" iddiası üzerine başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı.

Antalya'da öğretmenlik yapan ve 1999 yılında emekli olan Yaşar Esin Dalamanoğlu, 2007'nin Ekim ayında Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Sevgi Ana Özel Rehabilite Merkezi'nde işitme engelliler öğretmeni olarak göreve başladı. Burada 2 ay çalışan Dalamanoğlu, daha sonra aylığını alamadığı için görevinden noter kararıyla istifa etti.

Dalamanoğlu, "Bitlis Güroymak'ta 2007'nin Ekim ayında Sevgi Ana Özel Rehabilite Merkezi'nde işitme engelliler öğretmeni olarak göreve başladım. 2 ay çalıştıktan sonra maaşımı alamadığım için noter kararıyla istifa ettim. Antalya'ya döndükten sonra bir gün arkadaşlarım ile konuşurken internette benim ile ilgili 'sahte diploma ile okulları dolandırdı' şeklinde birçok haberin yer aldığını söylediler. Bende internete girip baktığımda söylendiği gibi hakkımda yazılan haberleri gördüm. Hakkımda ortaya atılan asılsız iddianın ve haberlerin doğru olmadığını ortaya çıkarmak için hukuki mücadele başlattım. Haberi yayınlayan gazeteler hatalarını anladı ve tekzip yayınladı fakat rehabilite merkezi müdürü suçlamalarını devam ettirdi" dedi.

Dalamanoğlu'nun mahkemeye başvurması üzerine mahkeme heyeti, sanık rehabilite merkezi müdürü Öztürk Uğiş'in hakaret suçundan 1500 TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Sevgi Ana Özel Rehabilite Merkezi Müdürü Öztürk Uğiş hakkında tazminat davası açmayı düşündüğünü de belirten Dalamanoğlu, "Eğer rehabilite yetkilileri benden kamuoyu önünde özür diler ise tazminat davası açmaktan vazgeçeceğim. Fakat bunu yapmaz ise kanunen tazminat davası açma hakkım bulunduğu için bu konuda gereken hukuki süreci başlatacağım ve buradan alacağım tazminatı da işitme engelli öğrencilere yönelik kullanılması için gerekli yerlere bağışlayacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 21:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?