22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Direksiyonda bir kadın!

Antalya'da 29 yaşındaki Duygu Üner, çocukluk hayalini gerçekleştirerek Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası'na bağlı 'Halk Otobüsü' şoförü oldu.

Duygu Üner'in, çocuk yaşlarda tutulduğu otomobil sevdası, yaşı ilerledikçe yerini ağır vasıta şoförlüğüne bıraktı. B sınıfı ehliyetinin yanında mesleki yeterlilik belgesi SRC ve psikoteknik raporu alan Üner, bir turizm firmasında minibüs şoförü olarak işe başladı, ehliyetini E sınıfına yükselterek otobüsün direksiyonuna geçti.

Kullandığı otobüsün aynasının kırılması üzerine tartıştığı işyeri sahipleriyle yollarını ayıran Duygu Üner, otobüslerde çalışacak şoför arayan Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası'na başvurdu. Eğitici şoför Şenol Düzen ile birlikte Varsak- Akdeniz Üniversitesi Kampüsü arasındaki 21 kilometrelik hat üzerinde 2 gün deneme sürüşlerine katılan ve sınavı geçen Duygu Üner, Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası'nın şoförü olarak salı günü işe başladı. Duygu Üner, "En başta sadece kadın olduğun için sana güvenmiyorlar. Ama sanırım bu hep devam edecek. Bunu toplum olarak aşmamız gerekiyor" dedi.

ARKADAŞLARI KARŞI ÇIKTI

Neredeyse tamamı erkeklere ait, erkeklerin kendilerine has bir dünya yarattığı şoförler alemine kadın olarak giren Duygu Üner, birlikte yaşadığı anne ve babasının kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. Bu işe başlarken arkadaşlarından çok farklı tepkiler aldığını, 'Otur oturduğun yerde' diyen çok arkadaşının bulunduğunu anlatan Üner, bugün şoförler dünyasında geldiği noktayı, “Azmin elinden bir şey kurtulmuyor" sözleriyle özetledi.

BİNENLER ŞAŞIRIYOR

Duygu Üner, 15 yıldır hiç uzatmadığı saçları, koyu renk pantolon, apoletli gömleğiyle direksiyon başındayken ilk bakışta çok fark edilmiyor. Fakat para alıp verirken ya da bilet okuturken kendisine bakan yolcuların şaşkınlığını gizleyemediğini anlatan Üner, “Bilseydim daha önceden gelirdim, hangi saatlerde çalışıyorsun?, diye soranlarla birlikte daha kapıdan adımını atmadan durup bakanlar, 'İnşallah kadın şoförler artar' diyenler oluyor" diye konuştu.

ÇOK DİKKATLİ ŞOFÖR

Duygu Üner'le deneme seferlerine çıkan ve aynı otobüste ortak çalışan eğitici şoför Şenol Düzen, Üner'in çok başarılı bir sürücü olduğunu söyledi. Üner'in özellikle otobüsün duruş ve kalkışlarında erkeklerden daha özenli olduğunu anlatan Düzen, “Toplu ulaşımda yolcular en çok ani fren ve ani kalkıştan şikayet eder. Ne kadar erkekleri bu konuda uyarsak da tam olarak önüne geçemediğimiz de bir gerçek. Duygu, bu konuda oldukça dikkatli bir tutum gösteriyor" dedi

...
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2013 Cuma 19:04:18
Güncelleme :19 Temmuz 2013 Cuma 19:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?