16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

DİSK temsilcisi Koç toprağa verildi

DİSK AKDENİZ BÖLGE TEMSİLCİSİ KOÇ TOPRAĞA VERİLDİ

DİSK kurucularından ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Recep Koç, CHP İl Teşkilatı ve Genel-İş Antalya Temsilciliği önünde düzenlenen törenlerin ardından Muratpaşa Cami’nde kılınan öğle namazı müteakip Uncalı mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine Antalya Valisi Alaaddin Yücel, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Tekstil-İş Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Hasan Subaşı ve çok sayıda işçi ve partili katıldı.

CHP İL binası önünde yapılan törende bir konuşma yapan İl Başkanı Özer Ülken, “Bu elim günde, aramızdan değerli büyüğümüz, ağabeyimiz, işçi sınıfının önderlerinden bir büyüğümüzü kaybettik, onun üzüntüsü içerisindeyiz”dedi Recep Koç’un Antalya işçi sınıfının mücadelesinde önemli bir yeri olduğunu dile getiren Ülken, “1970 yıllardan bugüne kadar Antalya’da yaşanan mücadeleler içinde, Pil Fabrikası’ndaki çadır direnişinden, ANTBİRLİK direnişinde, onun insanlarla olan sıcak ilişkisi ve dik duruşu her zaman hepimize örnek oldu. Kendisinden çok şeyler öğrendik. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise Recep Koç’un yol arkadaşı olduğunu belirterek, “Antalya açısından bakıldığı zaman kimliğini işçilikte bulan ve kimliğini işçilikle sonlandıran önemli bir nefer. O’nun neferliğini geçmişten bugüne kadarki işçi mücadelesini bir kitap halinde anıtlaştıracağız. O bizim açımızdan bir çınardı” dedi.

DİSK AKDENİZ BÖLGE TEMSİLCİSİ KOÇ TOPRAĞA VERİLDİ
DİSK AKDENİZ BÖLGE TEMSİLCİSİ KOÇ TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 15:29:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 23:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?