22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Doğa sporcuları soğuk dinlemiyor

Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından yılın son etkinlikleri Saklıkent Bakırtepe'de yapıldı.

145 kişinin katıldığı etkinlikler çeşitli kategorilerde düzenlendi. Saklıkent'te kurulan kampta geceleyen 8 sporcu, sabahın erken saatlerinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Gülşen'in rehberliğinde 2547 rakımlı Bakırtepe'ye kar tırmanışı gerçekleştirdi. İkinci gün Saklıkent'e gelen 137 kişilik grubun büyük bir bölümü Bakırtepe tırmanışına katılırken, bir grup ise kar ortamında yürüyüşü tercih etti. Başarılı kar tırmanışlarının ve yürüyüşlerin yapıldığı etkinliklere katılan 2. grubun rehberliğini ise Zafer Kaçar, İbrahim Aybatmaz, Hasan Altuntaş ve İsmail Ülker üstlendi.

Bu yıl TODOSK üyesi Yücel Tuğral'ın liderliğinde yapılan ve 8 kişinin katıldığı bisiklet etkinliklerinin sonuncusu ise Varsak, Kirişçiler ve Kızıllı'da yapıldı. Bisikletlerle yaklaşık 70 kilometre yol kat edildi. Yılın son kaya tırmanışı da 12 sporcuyla yapıldı. Kulüp yakınlarındaki kayalıklara tırmanan sporcular, geçtiğimiz ay düzenlenen federasyon eğitiminde edindikleri bilgileri geliştirme fırsatı buldu.

Eğitim, söyleşi, dinleti, dia ve sinevizyon gösterimlerinin yapıldığı TODOSK lokalinde, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emel Mülayim Oral'ın "Anadolu Selçukluları'nın Seramik Sanatı" konulu söyleşisi dia gösterimi eşliğinde gerçekleştirildi. Söyleşi, kulüp üyeleri ve konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Antalya-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 10:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?