21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Doğalgaz için geri sayım başladı

Antalya'nın merkezine ve doğusuna doğal gaz sağlayacak orta basınç çelik hattının son 650 metrelik bölümünün imalatına 19 Kasım tarihinde başlanacağı bildirildi.

Antalya Valiliği'nin ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı (AYKOME) ve Ulaşım Koordinasyon Merkezleri'nin (UKOME) kararlarına uygun olarak başlatılacak çalışmayla ilgili hazırlıkların tamamlandığı kaydedilirken, Burhanettin Onat Caddesi'nin doğu şeridinde yapılacak çalışmayla doğal gaz hattının kent merkezindeki son bağlantısı bitirilmiş olacağı ifade edildi.

Test ve kontrollerinin ardından Kepez'den başlayarak, Muratpaşa, Aksu, Kadriye, Belek ve Serik bölgelerini besleyecek orta basınç çelik hattına gaz verileceği, bu aşamadan sonra doğal gaz talep eden bölgelere, ilgili belediyelerden verilecek izinlerin ardından yapılacak servis hatlarıyla gaz arzı sağlanabileceği açıklandı. Mevsim şartları ve trafik yoğunluğu dikkate alınarak özel ekiplerle çalışılacak çelik hattın yapımının Aralık ayında tamamlanması planlandığı belirtildi.

Burhanettin Onat Caddesi üzerinde, 650 metrelik hattın çalışılacağı bölgenin trafik yönlendirmelerinin UKOME ve Trafik Şube Müdürlüğü kararına uygun olarak yapılacağı, çalışma boyunca Burhanettin Onat Caddesi'nin doğu şeridi trafiğe kapatılacağı, trafik akışının Perge ve Cebesoy Caddesi üzerinden, Meydan ve Mevlana Caddesi'ne yönlendirme yapılarak sağlanacağı belirtildi.

2010- 2011 yatırım planı kapsamında programlanan ve ana dağıtım hattının başlangıç güzergahında bulunan Kepez Dokuma Bölgesi'ndeki 19 bin konutun doğal gaz alt yapı çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2011 Perşembe 13:20:08
Güncelleme :17 Kasım 2011 Perşembe 13:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?