22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Doğan Cüceloğlu'na büyük ilgi

DOĞAN CÜCELOĞLU'NA BÜYÜK İLGİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Aydınlık Bir Gelecek İçin Aile İçi İletişim' konulu konferansa katılan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'na ilgi yoğun oldu.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'na sığmayan Antalyalılar, sahnede ve merdivenlerde oturarak konferansı dinledi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca organize edilen aile, çocuk, kişisel gelişim, sınav kaygısı gibi konuların işlendiği 'Aile Konferansları' dizisinin Aralık ayı konuğu Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu oldu. AKM'de 'Aydınlık Bir Gelecek İçin Aile İçi İletişim' başlıklı bir konferans veren Doğan Cüceloğlu'na Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Aspendos Salonu'nun koltukları yetmeyince vatandaşlar, merdivenlere ve sahneye alındı.

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, bir insanın yaşam sermayesinin özgüven olduğunu belirterek, “Çocuğunuza mutlaka güvenin ve onun denemesine izin verin. Onlarla dürüst bir sohbet içinde olun. Bir aile bireyi olarak onunla konuşun. Sağlıklı bir aile yaşantısı mutluluk için ana faktördür. Aile bireyleri arasında bir lütfen kelimesini kullanmak bile sağlıklı bir iletişim için çok önemlidir” dedi.

Cüceloğlu, tek bir başarıya odaklanmanın, hayatın genelinde bir başarı getirmeyeceğini anlatarak, “Çocuğunuzun okulda başarılı olması, örneğin mesleğinde başarılı olacağı anlamına gelmez. Bir başarıya odaklanmayın, tüm alanlarda başarılı olmak için çalışın” diye konuştu.

DOĞAN CÜCELOĞLU'NA BÜYÜK İLGİ
DOĞAN CÜCELOĞLU'NA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 14:26:02
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 14:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?