22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Doğu ilçeleri BAV toplantısı yapıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Antalya Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri arasındaki bilgi alışveriş toplantısı yapıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde bulunan Grant Art Side Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Akseki, İbradı, Manavgat, Alanya, Serik, Gündoğmuş, Gazipaşa ilçe tarım müdürleri, teknik personelleri, Tarım İl Müdürlüğü şube müdürleri ve birimlerde görevli teknik personeller katıldı.

Açılışta konuşan Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin “Dünya da değeri artan bir petrol diğeri de tarım ürünleri dünyada meydana gelen artıştan dolayı da son iki yılda yaş meyve ve sebze de değer bazında artış var. Gübre ve akaryakıt artışını çok göz önüne çıkarmadı. Önümüzdeki süreçte net olan şey akaryakıt fiyatları bu şekilde gittiği müddetçe tarımsal girdi maliyetinde de artışlar meydana gelecek. Biodizel yakıtlarına insanların yönelmesi ile tarım ürünlerinin gıda olarak kullanılan kısmında bir azalma yaşanacaktır” dedi.

Tarım ürünlerinin Dünya’da geçen yıl 100 milyon tonunun bioyakıta kaydığını belirten Erçin, “Yem ve gıda da bu kayıştan kaynaklanan bir açık meydana gelecek. Teknolojide fiyat artışı yok ama girdilerde fiyat artışı ve gıda amaçlı kullanımı nedeniyle tarım ürünlerinde açık yaşanacak” dedi.

Yatırım programı içinde gelen demonstrasyon çalışmaları üzerinde yoğun biçimde durulacağını söyleyen Erçin, ilçe sunumlarında bu konunun detayına inileceğini ve ayrıntılarıyla konunun ele alınacağını belirtti.

Sözleşmeli personelinin tamamına AB proje hazırlama konusu ile ilgili eğitimler verildiğini söyleyen Erçin, her ilçede bir AB projesi hazırlamasını ve ilçe müdürlüğündeki personelinde buna destek vermesini artık rutin hizmetlerin dışına çıkılmasının şart olduğunu vurguladı.

Proje İstanbul Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan AB proje hazırlama biriminin gerekli eğitimlere devam edeceğini belirtti. Tarım Kanununun iki önemli ayağını Danışmanlık yasası ve havza bazlı ürün destekleme politikası olarak ifade eden Erçin, “Bugüne kadar Bakanlık desteklemeleri Doğrudan Gelir Desteği şeklinde yürütülüyordu artık Doğrudan Gelir Desteği kapsamındaki destekler azaltılıp sıfırlanacak ve üretim ve verimliliği arttıracak havza bazlı destekleme sistemine geçilecek” diye konuştu.

Erçin, Önümüzdeki yıllarda gündemden düşmeyecek konuları ise şöyle sıraladı; organik tarım, sözleşmeli tarım meselesinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi, ITU nün uygulanması ve desteklenmesi, topraksız tarıma olan desteklerin artarak devamı, Entegre ürün yönetimi ile ilgili çalışmalar ve kalıntısız üretim ile ilgili çalışmalar, tarım sigortaları, gıda sağlığı ve güvenliği konuları" diyerek sözlerini noktaladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 14:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?