21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Doğum gününde hayata döndü!

Antalya'da, damar yolları tıkandığı için diyalize giremeyen ve doktorların '1 ay içerisinde nakil olamazsa ölür' dediği bir kadın, doğum gününde böbrek nakli olarak yeniden hayat buldu.

Antalya'da yaşayan 43 yaşındaki emekli tıbbi sekreter Ayşe Başesgioğlu 1989 yılında kronik böbrek yetmezliği tanısıyla tedavi görmeye başladı. Bakan Murat Başesgioğlu'nun akrabası olan tıbbi sekreter aynı yıl içerisinde Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde annesi Yıldız Başesgioğlu'ndan böbrek nakli oldu.

Nakil olduktan sonra Halil İbrahim Gündem isimli bir kişi ile evlenen Başesgioğlu, 4 yıl sonra doktorların tüm uyarılarına rağmen hamile kaldı.

ANNELİK SEVGİSİ AĞIR BASTI

Doktorların kendisine uyarılarda bulunmasına rağmen anne olmayı çok istediği için hamile kaldığını söyleyen Başesgioğlu, doktorların kendisine 'Hamile kalırsan enfeksiyon kapabilirsin ve böbreğini kaybedebilirsin' dediğini anlattı.

ÇOCUĞUM OLMADAN ASLA

Anne olamayacaksa böbrek nakli olmasının bir anlamı olmadığını belirten Başesgioğlu, şöyle konuştu: "Bütün riskleri göz önüne alarak anne olmayı tercih ettim. Sağlıklı bir çocuğum dünyaya geldi ancak böbreğimi kaybettim. Yeniden böbrek yetmezliği çekmeye başladım. Tam 7 yıl boyunca diyalize girdim."
Yıllarca diyalize girdikten sonra vücudundaki birçok damar yollarının kapandığını söyleyen Başesgioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dayım İlker Karabulut'tan ikinci böbrek naklimi oldum. Ancak nakilden bir yıl sonra böbreğim yine red etti. Artık başka bir böbrek bulacağım umudumu kaybetmiştim. Tek tesellim çocuğumdu. Onun sayesinde hayata her zaman sıkı sıkı bağlandım. 6 yıl yine diyalize girdim. Ancak bütün damar yollarım tıkandı. Diyalize giremez oldum. Yeniden nakil olmaktan başka bir çarem yoktu. Nakil olmasaydım bir ay içerisinde ölecektim. Artık günleri saymaya başlamıştım."

Umutlarının tükenmeye başladığı sırada Ankara'dan gelen haberle hayata yeniden döndüğünü belirten Başesgioglu, şunları söyledi: "Bütün damarlarım tıkandığı için 'Acil' hasta konumunda kadavra beklemeye başladım. Doğum günümü belki de son defa kutlayacaktım. Ancak Ankara'dan bir kadavra çıktığını öğrendim. Başarılı geçen bir ameliyatın ardından hayata yeniden 'merhaba' dedim."

ORGANLARINIZI BAĞIŞLAYIN

Herkesi organ bağışına davet eden Başesgioğlu, "Ben kurtuldum ancak benim gibi yüzlerce hasta var. Bu hastaların ömür boyu çocuklarıyla, anneleriyle mutlu bir şekilde yaşamasını istiyorsak organlarımızı bağışlamalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 10:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?