7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Doğum hastanesi 2008'de açılıyor

Antalya'da yer alan Antalya Tüp Bebek Merkezinin yanında yapımı devam eden ve artık bitme noktasına gelen kadın doğum hastanesinin açılması için geriye sayım başladı. Antalya'da tek olacak hastanenin, 2008 yılında hizmete geçmesi planlanıyor.

Hastanenin teknolojik cihazlarla donanımlı ve uzman hekim kadrosuyla hizmet vereceğini belirten Antalya Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Opr. Dr. Kemal Özgür, bin 200 metrekare kapalı alanı, 25 yatak kapasitesi, 4 ameliyathanesi, 2 doğum hanesi ve 4 sancı odası bulunacak olan hastanenin, Antalya'nın ilk kadın doğum hastanesi olacağını belirtti. Sürekli kadın doğum uzmanlarının hazır bulunacağı hastanede ayrıca çocuk doktorlarının da tedavi hizmeti sunacağını ifade eden Özgür, özellikle yeni doğan çocuklara yoğun bakım ünitesinde her türlü tedavi ve bakım hizmeti verileceğini kaydetti.

Özgür, "Şu an bölgemizde kadın-doğum hastanesinin bulunmaması ciddi bir sorun. Hastanemizin hizmete girmesiyle birlikte bu sıkıntı önemli ölçüde giderilecek. Özellikle yoğun bakım ünitesi konusunda büyük sorun yaşanıyor. Bölgemizdeki üniteler yeterli sayıda değil" dedi. Mevcut hizmet veren hastanelerde yoğun bakım ünitesi olmadığı ve kuvöz sayısının yetersizliği nedeniyle pek çok annenin bebeğini kaybettiğine dikkat çeken Özgür, bu açıdan kadın doğum hastanesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

TÜP BEBEK MERKEZİNİN ŞEKLİ DE DEĞİŞİYOR

Yapımı son aşamaya gelen Kadın Doğum Hastanesi ile Tüp Bebek Merkezinin birleştirilerek farklı bir mimari ile gelen hastalara hizmet vereceklerini de sözlerine ekleyen Op.Dr.Kemal Özgür," Kadın Doğum hastanemizin tamamlanması ile birlikte binamızın farklı bir mimari Daha modern, daha estetik bir merkezde her türlü tıbbi desteğimiz ile hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz." dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 12:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYŞE KAYA IP: 88.254.49.xxx Tarih : 27.01.2008 12:14:47

ben şanlıurfa da özel dünya hastanesinde doğum servisinde çalışıyorum.açılacak olan hastane özel hastane mi orda belirli bir süre içinde stajı mı yaptım ama çalışma imkanları olacak yerler görmedim.