1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Doktor adaylarının önlük heyecanı

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Akdeniz Üniversitesi'nde, Tıp Fakültesi'ni kazanan öğrenciler doktorluk mesleğinin simgesi olan beyaz önlüklerini törenle giydi.

Akdeniz Üniversitesi'nde, 2009-2010 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Atatürk Konferans Salonu'nda Tıp Fakültesi'ni yeni kazanan öğrenciler için doktorluk mesleğinin simgesi olan Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Törene katılan Tıp Fakültesinin 192 yeni öğrencisi ilk defa beyaz önlük giymenin heyecanını yaşadı. Beyaz önlük giyen öğrencilerden bazıları sevinç gözyaşları dökerken aileleri de uzun süre ağladı.

Törene öğrenci ve aileleriyle birlikte Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Abit Demircan ile Prof.Dr. İbrahim Demir, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Abdullah Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. H. Timur Sindel katıldı.

Beyaz önlüğün anlamıyla ilgili bir konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. H. Timur Sindel, "Beyaz renk masumiyet, dürüstlük, temizlik, saflık, barış ve istikrarı simgeler. Leonardo Da Vinci'ye göre beyaz, basit renklerin en önde geleni olup tüm renklere ışık vererek onların değerlerinden hiçbir şey kaybetmeden hayat bulmalarını sağlar" dedi. Tıpta, umudun ışığının temsilcisi olan beyaz önlüğün, temizliği, saflığı, karşıdakine güven telkin etmeyi, şefkati ve nezaketi simgelediğini anlatan

Timur Sindel, şunları söyledi: "Giyene ağır ama bir o kadar da yüce sorumluluk yükler. Bu sorumluluk yaşam boyu devam edecektir. En çaresiz durumlarda bile hastaların yanında bulunup onlar için umudun ışığı olmaya devam etmeyi gerektirir."

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 09:28:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 10:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?