1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Doktorları şaşırtan olay!

DÖRT KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ FARKINDA OLMADI

Antalya'da, çeşitli tarihlerde geçirdiği dört kalp krizini fark etmeyen 52 yaşındaki emeklinin yırtılan damarının kendi kendini onardığı ve bu sayede hayata tutunduğu belirlendi.

Antalya'nın Döşemealtı İlçesine bağlı Bademağacı beldesinde yaşayan işçi emeklisi Murat Tulum, Türkiye'de en fazla ölüme neden olan kalp krizini 4 kez geçirmesine rağmen doktorları bile şaşırtarak kendi kendini tedavi etti. Dört kez geçirdiği kalp krizini fark etmeyen Tulum, 5'inci krizini göğüs ağrısı diye gittiği Antalya'daki Özel Yaşam Hastanesi'nde tedavi olurken öğrendi. Yapılan tedavinin ardından kalp krizini atlatan Tulum'un kalp damarının kendi kendini onardığının belirlenmesi doktorları şaşkına çevirdi.

HASTANIN SAĞLIĞI İYİ

Hastanın damarının iç yüzeyinde oluşan tıkanıklığın yırtılmaya neden olduğu ve bu bölgede oluşan pıhtının kalp krizine neden olduğunu söyleyen Kardiloyoji Uzmanı Dr. Birol Say, "Hastamızın şansı varmış. Normalde bu durumda olan hastaların büyük bölümü hayatını kaybeder. Ender bir olay gerçekten" dedi. Yaptığı operasyonla Tulum'u sağlığına kavuşturan Dr. Say, hastasının hayati tehlikesinin bulunmadığını ve şu an kalp sağlığının mükemmele yakın olduğunu sözlerine ekledi.

DÖRT KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ FARKINDA OLMADI
DÖRT KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ FARKINDA OLMADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 08:11:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 08:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?