1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dokuma alanı Hyde Park gibi olacak

Antalya Ticaret Borsası’nın Haziran ayı meclis toplantısına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2-B sorunu, Dokuma Projesi ve Vakıf Zeytinliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dokuma İplik Fabrikası’nın 498 dönümlük arazisinin tamamının yeşil alan olacağını belirten Tütüncü, bu alanda İngiltere’nin ünlü Hyde Park’ı gibi park oluşturmak istediklerini söyledi.

Tütüncü, Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) 89. kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilen Haziran ayı meclis toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, Antalya’yı daha güzel bir kent haline getirmek için işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Tütüncü, “Böyle toplantılarda, ticareti, kentliliği konuşuyoruz ve düşünüyoruz. Bu konuşmalarımızın Antalya’ya çok daha farklı bir ortam sağlayacağına inanıyorum. İşbirliği noktasında Kepez Belediye Başkanı olarak her türlü gayreti ve katkıyı sağlamaya hazırım” dedi. Konuşmasında 2-B sorununu, Vakıf Zeytinliği ve Dokuma Projesi ile ilgili değerlendirmeler yapan Tütüncü, AK Parti Hükümeti’nin, yasal düzenleme ile vatandaşın 2-B arazileri üzerindeki mağduriyetini önlemek istediğini dile getirdi.

Tütüncü sözlerine şöyle devam etti:

”Hükümet, 2009 yılında 2-B sorununu, Anayasa değişikliğini ile değil, iki kanun değişikliği ile çözme formülünü buldu. 2-B ile ilgili ilk yasa değişikliği 15 Ocak’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçti. Şu an kullanım kadastrolarına ilişkin bir çalışma gerçekleştiriliyor. 2-B arazileri üzerinde kimler oturuyor bunun tespiti yapılıyor. Yıl sonuna kadar kadastro işlemlerinin tamamlanması düşünülüyor. Tapu kadastro çalışmalarından sonra ikinci bir kanun çıkarılarak, Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulmadan 2-B ile ilgili hukuku sorun aşılmak isteniyor. Hükümet konuyla ilgili son derece kararlı, vatandaşın hukuki sorununu çözmek için çalışıyor. Yer tespiti çalışmaların ardından, 1,5 yıl gibi bir sürede ikinci bir kanun da çıkarılarak 2-B sıkıntısının çözülebileceğine inanıyorum. Antalya’da kullanım kadastrosunun ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde 2-B arazileri üzerinde kadastro yer tespiti çalışması başlayacak.”

Konuşmasında Vakıf Zeytinliği’nin mevcut haliyle korunması gerekliliğinin altını da çizen Tütüncü, Vakıf Zeytinliği, Antalya’nın en önemli akciğeridir. Bir bütünlük içerisinde var olmayı başarabilmiş Antalya’da tek arazi parçasıdır. Vakıf Zeytinliği’nin mevcut haliyle korunmasının önemli olduğuna düşünüyorum” diye konuştu.

HYDE PARK GİBİ OLACAK

Dokuma İplik Fabrikası’nın ise 498 dönümlük arazisinin tamamının yeşil alan olacağının altını çizen Tütüncü, şunları söyledi:

“Başbakan Erdoğan, yeşil alan olması ve Antalyalılar’ın nefes alacağı bir ortam oluşturulması amacıyla Dokuma alanını, Kepez Belediyesi’ne tahsisini yaptı. Bir dönem önceki belediye yönetiminin Dokuma alanıyla ilgili yaptığı işlemle ilgili hukuki süreç devam ediyor. Hukuki sorunu çözdükten sonra Dokuma alanının tamamını yeşil alan yaparak, vizyon proje ortaya koyarak Antalya’yı, Kepez’e taşımayı düşünüyorum. Benim önerdiğim proje içerisinde 28 ayrı bir proje var. Kültürden sanata, spordan kültüre, gençlerden kadınlara kadar bir çok başlığı içine alan bir mega projeyi gerçekleştireceğiz. Böylece Dokuma alanı, Antalya için çok önemli bir prestij merkezi olacak. 498 dönümlük alanın tamamı yeşil alan olacak.”

Dokuma alanının Antalyalılar için bir uğrak merkezi olacağını da sözlerine ekleyen Tütüncü, 28 projeden oluşan Dokuma projesinin hayata geçirildiği zaman, İngiltere'nin ünlü ‘Hyde Park’ gibi olacağını söyledi. Tütüncü bu alanda kültürler bahçesi, tekstil müzesi, amfi tiyatro, spor kompleksi ve gençlik meydanının da yer alacağını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 13:50:01
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 13:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?