8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dokuma fabrikası tartışması

Antalya'nın Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Dokuma Projesi'yle ilgili bazı Sivil Toplum Kuruluşları'nın basında çıkan haberlerine tepki göstererek, "Sivil toplum örgütleri yargı kararlarını hiçe sayıyor" dedi. 

Erdal Öner, bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Dokuma Çalışma Grubu'nun basında yeralan "Dokuma Fabrikası İşgal Ediliyor" başlıklı açıklamalarına tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Öner, "Bazı sivil toplum örgütlerinin, Dokuma Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada yer alan iddialar, tamamen gerçek dışıdır ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Yapılan açıklama ile yüce yargı kararları hiçe sayıldı ve yine yanlış bilgilerlerle yüce yargı etkilenmeye çalışıldı" dedi.
 
Dokuma Projesi ile ilgili STK'ların bilgilendirildiğini ve yine STK'ların görüşleri doğrultusunda projenin şekillendirildiğini belirten Öner, "Buna rağmen hala bazı sivil toplum kuruluşları, devekuşu misali başlarını kuma sokup, yanlış bilgilerle konuşmaya devam ediyor. İddia edildiği gibi Dokuma İplik Fabrikası alanı işgal edilmemiş, yapılan işlemlerde de bir usulsüzlük bulunmamaktadır. Tahsis, tahsisi alan firmanın Dokuma alanında başlattığı inşaat çalışmaları yasalara ve sözleşmelere uygundur. İşgal ve usulsüzlük var, diyenleri belgelerini ortaya koymaya davet ediyorum" diye konuştu.
 
Açılan davalar sonunda ve İçişleri Bakanlığı ile Maliye Başmüfettişleri'nin soruşturmasında Dokuma ihalesinin aklandığını ifade dene Öner, şunları kaydetti: "Bu gerçekler, defalarca kamuoyu ile paylaşılmasına rağmen hala bazı STK'ların, Dokuma'da hukuksuzluk var, açıklaması yargı kararına saygısızlıktır, yargıyı etkilemeye çalışmaktır. Aynı zamanda Antalya tarihinin en büyük yatırımını ve Kepez'in kaderini değiştirecek binlerce insanımızın istihdamını sağlayacak bir projeye karşı çıkmak esas hainlik değilde nedir? Yargı kararına rağmen hala gerçeklere gözlerini, kulaklarını kapatanları kınıyoruz. Yüce yargıya saygımız sonsuzdur. Bölge İdare Mahkemesi'nin ret ettiği yürütmeyi durdurma kararının temyizi Danıştay'da görülmeye devam ediyor. Danıştay'ın vereceği kararın gereğini yapacağımızdan da, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yine STK'ların yaptığı açıklamada, ihalenin iptal edilmesi durumunda Kepez Belediyesi'nin, uluslararası tahkim kararıyla yüklü miktarda tazminat ödeyeceği iddiası da gerçek dışıdır. MDC Turkmall ile yapılan sözleşmede, belediyenin elinde olmayan nedenlerden dolayı yaşanabilecek iptallerde tazminat ödemeyeceği maddesi yer alıyor. Aksine, ihaleyi alan firma, Dokuma Projesi'ni zamanında bitirmediği takdirde belediyeye tazminat ödeyeceği maddesi sözleşmede bulunmaktadır."
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 16:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haci Basak IP: 84.142.241.xxx Tarih : 8.01.2007 19:40:06
Dokuma projesi iyi ya da kötü kimin cikarina ya da karsisinda ama orada bir pasta var bundan dolayi herkesin dikkati orada 20 yildan buyana Yeniemek mah. bir proje bekliyor kimse bir proje uretmiyor mahale artik kangren olmus özellikle 2567. ve 2587 sokaklar komsular nerdeyse birbirlerinin bogazini kesecek burada rand olmadigi icin ne sivil toplum orgutleri orada nede belediye beyler bayanlar birakalim kendimize eglence bulmayi da gerceklerle ugrasalim belediye enson bize dedigi gidin komsunuzla anlasin ya da dögusun dediye yol gösteriyor. hadi size proje , plan ve cözum alani saygilarla