22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dolandırıcı çift hakim karşısında

Antalya'da çalıştığı banka şubesinden 2.5 yıl içerisinde yaklaşık 7 milyon YTL para çekip kayıplara karıştıktan sonra polise teslim olan bankacı kadın ile eşinin Amerika'dan bir villa satın alarak bu parayla orada rahat bir hayat yaşamayı hayal ettikleri öğrenildi.Dolandırıcı çift, ifadeleri alındıktan sonra Adliye'ye sevk edildi.

Antalya'da müşteri ilişkileri sorumlusu olarak çalıştığı banka şubesinden 1 milyon 357 bin dolarını çektiği müşterisinin gelmesi üzerine "Regl oldum. Eve gidip üzerimi değiştirmem gerekiyor" diyerek bankanın kadın müdüründen izin alıp eşiyle birlikte kayıplara karıştıktan sonra İzmir'de teslim olan bankacı 35 yaşındaki Feyzan E. ile eşi Serhat E. (37) Antalya Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Bürosu'nda sorgulandıktan sonra Adliye'ye sevk edildi.

Olayla ilgili iç soruşturma başlatan banka müfettişlerinin mali şubeye ilettiği raporlarda yaklaşık 7 milyon YTL bir açığın tespit edildiği belirlendi. Bu rakamın artabileceği kesin rakamların ise müfettişlerin çalışmalarını sonuçlandırdıktan sonra netleşeceği öğrenildi.

Müfettiş raporlarına göre; şu ana kadar bankacı F.E.'nin müşterilerin hesaplarından farklı zaman aralıklarında sırasıyla 1 milyon 357 bin Euro'luk döviz hesabı, 1 trilyon 381 milyar liralık YTL hesabı, 47 bin 500 euro döviz hesabı, 145 bin dolar döviz hesabı, 179 bin euro'luk döviz hesabı 355 milyar liralık YTL hesabı, 108 bin dolar, 1 milyon 300 bin dolar döviz hesabı çektiği belirlendi. Ayrıca bu hesapların dışında çok sayıda 10 bin dolar ve euro gibi küçük çaplı hesaplarda açıklar bulunduğu öne
sürüldü.

Bankadan çektiği paraları harcayınca başka hesaplardan paralar çekerek açığı kapatmaya çalıştığı belirtilen bankacı Feyzan A.'nın doların da yükselmesiyle birlikte açıkları kapatamadığı bu nedenle daha büyük miktarda paralar çekmek zorunda kaldığı iddia edildi. Bankacı kadının parasını çektiği müşteriler bankaya geldiğinde diğer hesaplardan para çekerek, yakalanmaktan kurtulduğu öne sürüldü.

Bankasını yaklaşık 7 milyon YTL zarara sokan bayan bankacının, eşine 500 bin dolar para aktararak Kadriye beldesinde plaj ve restoran almasını sağladığı ayrıca 5 yıldızlı otelde düğün yaptıkları öne sürüldü. 5 yıldızlı otelde evlenen çiftin Amerika'dan ev almak için emlakçılarla görüşmeler yaptığı öne sürüldü. Soruşturmayı yürüten Organize Suçlar Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a ifade veren Feyzan E.'nin eşinin bankayı dolandırdığından haberi olmadığını iddia ettiği öğrenildi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Serhat E.'nin avukatı Fatih Akyıldız, müvekkilinin "Eşimin ailesinin mali durumu iyi olduğu için kendisinden hiç şüphelenmedim. Eşimin babası, eski bir banka müdürüdür. Şu anda galericilik, emlakçılık yapıyor. Zaten ailelerimiz de daha önceden tanışıyor. Benim ailem de ticaretle uğraşıyor ve durumları çok iyi. Eşim, bana 500 bin Euro verdi. Bu parayı da ailesinden aldığını söyledi. Ailesinin maddi durumu iyi olduğu için böyle bir paranın eşimde olması çok normaldi. Bana bu 500 bin Euroyu ailesinden borç olarak verdiğini söyledi" şeklinde ifade verdiğini söyledi.

Bankacı Feyzan E.' için nitelikli zimmet suçundan 15 yıl, eşi Serhat E. için de 6-9 yıl hapis cezası istendiği belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?