8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dolandırıcı operasyonu düzenlendi

Antalya'da sahte tapu ve çiftçilik belgesi ile 5 ayrı bankadan kredi çekerek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 12 kişi polis tarafından yakalandı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi. Edinilen ilgiye göre Balıkesir ve Manisa'dan 9 kişiyi 'size kredi çektireceğiz' diyerek Antalya'ya getiren şebeke, bu şahıslar adına sahte tapu ve çiftçilik belgesi düzenleyerek bankadan kredi çekip dolandırıcılık yapmaya kalkınca polise yakalandı.

Sahte tapu ve çiftçilik belgesi ile bankalardan kredi çekerek dolandırıcılık yapıldığını belirleyen Mali Büro Amirliği ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucunda E.Ç., D.K., İ.D., E.T., M.T., E.C., F.C., S.Ö., E.C., İ.K., M.T. ve M.Y., isimli şahıslar gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 2 adet bilgisayar, çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Çete üyelerinin Balıkesir ve Manisa'dan getirdikleri 9 kişi adına sahte tapu, çiftçilik belgesi ve ikametgah belgesi çıkardıkları anlaşıldı. Düzenlenen bu sahte belgeler ile 5 taşıt kredisi alındığı ve bu araçların Antalya'da bir otomotiv satış şirketinde çalışan çete üyesi tarafından Balıkesir ve Manisa'dan getirilen kişilere satıldığı tespit edildi. Araçlardan birinin ele geçirildiği ifade edilirken, bu araçların 3 tanesinin zorlama ve tehdit yoluyla geri alındığı öğrenildi. Ayrıca çetenin, sahte çiftçi belgeleriyle 25 bin YTL'lik çiftçi kredisi aldığı da ortaya çıktı. Çetenin 5 araç kredisi için daha başvuruda bulunduğu ve 4'ünün banka tarafından onaylandığı, ancak polisin operasyon düzenlemesi sonucu bu krediyi çekemedikleri belirlendi. Olaya ile ilgili yakalanan şahıslar Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilirken, kimlikleri belirlenen 4 kişinin daha yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Polis olay ile ilgili çalışmasını sürdürüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 16:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?