21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dolandırıcılar kaymakamı kullandılar

Alanya ilçesinde telefonda kendilerini kaymakam olarak tanıtarak inşaat firmalarından para isteyen dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, internet üzerinden tespit ettikleri firmaları telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan olarak tanıttıktan sonra "İlçede bir okul yapılacak" ya da "Yardıma muhtaç bir aile var" şeklinde sözlerle firmalardan para istedi. Dolandırıcılar, firmalardan paranın banka hesabına yatırılmasını talep etti. Ankara ve Mardin polisi tarafında da aranan dolandırıcılar, Alanya'da iki inşaat firmasını da aynı yöntemle arayarak para istedi. Dolandırıcıların
toplandıkları parayı PKK'ya aktardığı iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, kendisinin ismini kullanan kişilere karşı vatandaşları uyardı. Kaymakam Doğan, "Alanya Kaymakamlığı olarak telefonla birilerini arayıp para istemeyiz. Böyle bir şey mümkün değil. Halkımız bu tür sahtecilik olaylarına karşı dikkatli olsun. Kaymakamlık olarak bizler bir yere yardım yapılacaksa Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın kaynaklarını kullanırız. Halktan yardım için para istemeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 09:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?