22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dolandırıcıların sorgusu sürüyor

ANTALYA POLİSİNİN 7 İLDEKİ DOLANDIRICILIK OPERASYONU

Antalya merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda hakim, savcı ya da Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı unvanlarını kullanarak, davası olanlar ile iş bulma vaadiyle aralarında CHP'ye katılan Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in de bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 9 zanlının sorgusu devam ediyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekiplerinin, Antalya, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Kastamonu, Mersin ve Bursa'da 100'den fazla kişinin, aralarında CHP'ye katılan Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in de bulunduğu birçok kişiyi

dolandırması olayı ile Antalya'da bazı hakim ve savcıları, Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı ya da üyesi olarak kendisini tanıtarak arayan, davası olan bazı sanıklarla ilgili çeşitli taleplerde ve müdahalelerde bulundukları iddia edilen kişilere yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 1'i kadın 9 zanlının sorgusu, KOM Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Suç örgütü elebaşılığını yaptığı ve Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı olarak kendini tanıttığı için çevresinde ''Başkan'' lakabıyla tanındığı iddia edilen F.T.'nin, bu unvanlarının yanı sıra kendisini siyasi liderlerle de yakın ilişkide bulunan holding sahibi bir iş adamı olarak şikayetçilere lanse ettiği iddia edildi.

F.T.'nin birlikte hareket ettiği iddia edilen gözaltındaki Antalya Barosu'na kayıtlı avukat Ş.F.M.'ye başvuran müvekkillerine üst görevlerde bulunan hakim, savcı olarak kendisini tanıttığı, davalarında yardımcı olmak amacıyla suç örgütünün diğer üyeleriyle ''planlı'' telefon görüşmeleri yaparak inandırıcılık sağladığı öne sürüldü.

Vatandaşları kandırmak için de avukat cübbesiyle adliye içerisinde dolaşıp kendisini Başbakan, Cumhurbaşkanı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşı olarak tanıtan çetenin elebaşı F.T.'nin telefonlarına kız arkadaşı Z.Y.'nin çıktığı belirtildi. Telefonlara bakan Z.Y., arayanlara, "F.T. Bey, şu anda Cumhurbaşkanı ya da Başbakan'la birlikte toplantıda" dediği öğrenildi. F.T.'nin ayrıca inandırıcı olabilmek için yanında ajanda taşıdığı, buna üst düzey protokol üyelerinin telefon numaralarını yazdığı belirtildi.

Operasyon kapsamında, örgüt lideri olduğu iddia edilen F.T., Antalya Emniyeti'nde görevli polis memuru C.S. baro avukatlarından Ş.F.M. ile Z.Y., C.A., Z.Ö.K., M.Y., Y.D. ve F.A. gözaltına alınmıştı. Zanlılarla birlikte 5 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda sahte evrak ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar bugün sağlık kontrolünden geçirildiler.

Öte yandan, suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen ve kendisini holding sahibi iş adamı ya da Yargıtay Ceza Dairesi başkanı olarak tanıtan F.T.'nin 30 ayrı sabıkasının bulunduğu, zanlının cezaevinde bulunduğu sırada çekildiği iddia edilen kral köşkü olarak tabir edilen ve "seni seviyorum" yazan bir halının üzerinde fotoğraf çektirdiği görülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 16:54:01
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 17:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?