21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dolara yatırım yapan dilenci!

Antalya'da, zabıta tarafından yakalanan bazı dilencilerin üzerinden dolar çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle dilenci operasyonlarına hız verdi. Kent merkezinde bulunan camilere ani baskın düzenleyen zabıta ekipleri dilencileri yakalıyor. Operasyonlarda bazı dilenciler zabıtadan kaçmak isterken bazıları da kendisini dilenci değil vatandaş olarak tanıtıyor.

Camide namaz kılan vatandaşların şaşkın bakışları altında zabıta araçlarına bindirilen dilenciler belediyeye getirildi. Çeşitli camilerde yakalanan 10 dilencinin üstleri zabıta tarafından arandı. Arama yapılan dilencilerden banka kartları, banka hesap makbuzları, dolarlar bulunması dikkat çekti. Dolarları turistlerden aldıkları belirlenen dilencilerin paraları zabıtalardan saklamak için de ilginç yollar denediği görüldü.

Zabıtanın operasyonunda yakalanan bir dilencinin 8 aylık kızı Serap'ın elbisesinin içine diktirdiği özel ceplere para koyduğu belirlendi. Uyanık zabıta ekipleri, bebeğin üzerinde çok sayıda para buldu. Bazı dilencilerin ise birden çok cüzdan taşıdığı belirlendi Çocukları hasta olduğu için dilendiklerini söyleyen bir dilenci, "Bize iş bulsunlar biz de dilenmeyelim" dedi.

Antalya'da dilenci sayısının son yıllarda büyük bir azalma gösterdiğini söyleyen Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, "Antalya'da 2007 yılında 720 dilenci toplandı. Bu yıl bu rakam 390 civarında. Yani Antalya'da yüzde 50 bir azalma var. Biz sadece dilencileri toplamakla uğraşmıyoruz. Dilencileri yakalarken vatandaşlara da broşür dağıtıyoruz. Toplam 100 zabıta çalışanı ile 24 saat görev yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?