8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dolu yağışı koyunları vurdu

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde etkili olan dolu yağışı, 100 kadar koyunun telef olmasına neden oldu.


Dün akşam saatlerinde başlayan ve uzun süre devam eden dolu yağışında 100 civarında koyunun telef olduğunu açıklayan İmecik köyü muhtarı Ekrem Kurt, "Yetiştiricilerimiz devletten aldıkları küçükbaş hayvanları sigorta ettirmedikleri için mağdur oldular" dedi.

Köyleri Destekleme ve Kalkındırma Projesi kapsamında 2 yıl ödemesiz olarak İmecik köylülerine verilen küçükbaş hayvanların telef olması yetiştiricileri zor durumda bıraktı. Hayvanları telef olan yetiştiriciler devletten yardım talebinde bulundu.


Zarar tespitinin yapılarak kendilerine yardımcı olunmasını isteyen yetiştiriciler, "Devletimiz hayvan yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla küçükbaş hayvan dağıtmıştı. Bu durum bizi hayli sevindirmişti. Fakat yağan dolu tüm ümitlerimizi yok etti. Kaybımız büyük. Yaşadığımız felaketler nedeniyle borcumuzun ertelemesini bekliyoruz" diye konuştular.


Öte yandan, yağış nedeniyle İmecik köyünü yaylaya bağlayan yol da kullanılamaz hale geldi. Muhtarlığın başvurusu üzerine başlatılan yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 23:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?