22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Domatesli, soğanlı eylem

Emekliler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hasan Ekin, hükümetin, 2012 yılı içerisinde SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarının yüzde 4.22 ve yüzde 2.78 oranında artırmasını, domates, soğan, yağ, biberle eylem yaparak protesto etti.

Hükümetin 2012 yılı içerisinde SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarının önceki altı aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 4.22 ve yüzde 2.78 oranında artırılması, Emekliler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hasan Ekin tarafından protesto edildi. Hükümetin verdiği zammı az bulan Ekin, manav ve bakkaldan aldığı birer kilogramlık patates, soğan, biber, domates, çay, makarna, şeker, pirinç ve yağ ile basına açıklamalarda bulundu.

VERİLEN ZAM ORANI BU LİSTEDEKİLERE YETMİYOR

2012 yılı için emekliye verilen zamla işte bu kadar yiyecek alınabildiğini anlatan Ekin, birer kilogram aldığı fiyatlarını 'patates 1 TL 50 kuruş, soğan 1 TL, biber 5 TL, domates 2 TL, çay 14 TL, makarna 1 TL 25 kuruş, şeker 3 TL, pirinç 3 TL ve yağ 5 TL olan listesi ile hükümetin verdiği zammı karşılaştırdı.

ALDIĞIMIZ MAAŞLA GEÇİNEMİYORUZ

Yeni yılın gelmesiyle birlikte birçok ihtiyaca zam yapıldığını belirten Ekin, şöyle konuştu: "Elektrik, su ve doğalgaza doludizgin zam yapıldı. Bu zam karşısında emekliler şaşkınlığa uğradı. Aldığımız maaşlarla geçinemiyoruz. Kıt kanaat maaşlarla geçinmek zorunda kalan ve asıl olan emekliler mi haklı yoksa çok yüksek maaşlar aldığı halde yüzde 100 zam alan vekiller mi? Emekliye bu verilmeliydi. Gelir dağılımı adaletsizliği var. Sosyal adalet olmadıkça bu sancılar çok yaşanacak."

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2012 Perşembe 15:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?