1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Domuz gribi aşıları vuruluyor

ANTALYA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI

Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Başkanlığı'ndaki kontrolleri tamamlanmış olan ilk parti doz domuz gribi aşısı geçtiğimiz hafta itibarı ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne geldi.

10 bin 900 doz olarak depoda bulundurulan aşı, ilk olarak özel sektör, askeri hastaneler ve üniversiteler dahil sağlık hizmetlerinde görev alan tüm personele, Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları ile hacda görevli personele uygulanmaya başlanacak.

Yarın ve çarşamba günü havayolu ile Antalya'dan ayrılacak hacı adaylarına havalimanından ayrılmadan önce sağlık personellerince aşı uygulaması yapılacak. Çarşamba gününden sonra gidecek hacı adaylarına ise il müftülüğü ile planlanacak olan yer ve zamanlarda aşı uygulaması yapılacak. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün belirlenmiş olan risk gruplarına aşı uygulamasına da gelecek olan yeni parti aşılarla devam edilecek.

Antalya Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise ilde kamuya ait sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personeline uygulanmak üzere 5 bin 150 doz mevsimsel influenza aşısı da bakanlığımızca temin edilmek üzere gönderildiğini söyledi. Ayrıca, açıklama da aşının Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Başkanlığı'ndaki kontrolleri tamamlanmış olup uygulanması için çalışmalar başlatıldığı ifade edildi.

Antalya'da ise ilk domuz gribi aşısı İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çetin'e uygulandı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 200 kurumda dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığı ifade edilirken, sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince bu konuda kontrol ve denetimlerinin gerçekleştirilerek, lavabolarda sıvı sabun bulundurulmasının sağlandığı, okul idareleri, personelleri ve öğretmenlerine hastalık ve korunma konusunda gerekli eğitimlerin verildiği belirtildi.

ANTALYA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:32:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?