1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Domuz gribine karşı vitamin!

DOMUZ GRİBİNE KARŞI VÜCUT DİRENCİNE DİKKAT

SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben Çetin, domuz gribine karşı sadece hijyen tedbirlerinin yeterli olmayacağını, vücut direncine de dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi, Araştırma Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökben Çetin, domuz gribinden korunmada vitaminlerin önemine dikkat çekti.

Hastalığa karşı kişisel hijyen tedbirlerinin tek başına yetersiz kalacağını belirten Çetin, şunları söyledi: “Viral üst solunum yolları enfeksiyonları başta olmak üzere her türlü enfeksiyona açık olduğumuz kış mevsiminin başlaması, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için daha fazla vitamin almamız gereken dönemin de başlangıcı olarak düşünülmelidir. Özellikle C vitamini başta olmak üzere B kompleks vitaminler ile yine antioksidan etkileri nedeniyle bağışıklık sistemini destekleyen ‘Eser Element’ dediğimiz çinko, selenyum gibi minerallerin alınımına dikkat edilmesi hem içinde bulunduğumuz mevsim hem de H1N1pandemisinden kendimizi korumak için oldukça önemlidir” dedi.

Domuz gribinden korunmada hijyenin yanında bağışıklık sistemini destekleyen gıda tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Çetin, “Başta C vitamini olmak üzere B kompleks vitaminler, antioksidan özelliği olan A, D, E vitaminleri ve çinko, selenyum gibi eser elementlerin tüketimine özen göstermek sadece H1N1 değil, viral üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere pek çok enfeksiyona karşı savunma sistemimiz güçlendirmeleri için de önemlidir. Antioksidanlarla güçlendirilmiş gıda tüketimi enfeksiyonlardan korunma yanında, yaşlanma etkilerinin geciktirilmesinden saç dökülmesinin önlenmesine, hatta kanserden korunmaya kadar pek çok alanda yaşam kalitesini arttırmada yardımcıdır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 09:55:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 10:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?