1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Down sendromlular tenis öğreniyor

Denizli Belediyespor Tenis Şube Başkanı Akın Çelik, Yenişehir Yunus Emre Koruluğu’nda 5-8 yaş arasındaki çocuklara verdiği ücretsiz tenis kurslarının devam ettiğini belirtti.

150 öğrencinin katıldığı kurslara Down sendromlu ve Otistik çocukları da dahil ettiklerini ifade eden Çelik, Denizli Belediyesi’nin engellilere karşı destek ve hassasiyet gösterdiğini söyledi.

“Denizli Belediyespor olarak amacımız çocukların ve gençlerin spor yapmaya teşvik edilmesidir” diyen Çelik, var olan spor tesislerini geliştirmek ve sayılarını çoğaltmak istediklerini ifade etti.

Sporun iç disiplin, yarışmacı ruh ve dostluk aşıladığına dikkat çeken Çelik, “Sağlığın, fizksel gücün, dayanıklılığın, sosyal entegrasyonun ve psikolojik iyi olma halinin spor ile arttığından şüphe yoktur. Sporun engelli insanlar içinde ne kadar yararlı olduğunu anlamak güç değildir. Spor, fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak engellilerin toplumla iletişime geçmesinin en kolay yoludur” diye konuştu.

Yapılan araştırmalarda Down sendromlu ve Otistik bireylerin spor eğitimiyle birçok şeyi başarabildiklerini, takıntılı davranışlarından vazgeçtiklerinin ortaya konduğunu hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

“Bu bireylerin spor sayesinde sosyalleştiklerini ve toplum içine daha kolay girebildikleri gözlenmiş. Bizlerde bu çocuklarımız için böyle bir program hazırlayıp Geliştirdik. Programımızın adı ‘Down,Otizmli Çocuklarımızla Tenis’tir. Ortaya koyacağımız çalışma ile bu çocuklara uygun kişisel disiplin öğretisinin kazandırılması ve farklı branşlarda spor becerilerinin kazandırılması konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışacağız.”

Denizli Belediyespor olarak Down sendromlu ve Otistik çocuklar ile ailelerinin de isteklerini göz önüne alarak, çalışmalara 20 çocukla başladıklarını bildiren Çelik, kursların haftada 2 gün olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 11:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?