22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

DP lideri Cindoruk Antalya'da

DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK ANTALYA'DA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, referandum çalışmaları kapsamında Antalya'ya geldi.

Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında Antalya'ya gelen DP Genel Başkanı Cindoruk, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Budak'tan Antalya'nın ekonomisi ve sıkıntılarıyla ilgili bilgi alan Cindoruk, Antalya'nın zamanında çiftçi olan yerel halkının turizmi başarıyla götürdüğünü söyledi. 'Turizmin temeli turistik tesis değil barıştır' diyen Cindoruk, Antalya'nın bu anlamda nizamı ve asayişi sağlayan bir kent olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin Yargıtay üyelerinin telefon konuşmaları kayıtlarının ortaya çıkmasıyla ilgili sorusu üzerine Cindoruk, "Siyasetçiler, devleti idare edenler öyle bir yola başvurmuşlar, söylentiler var, bir kısmını da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan doğruladı. Onlar bunu konuşurken suç olmuyor da iki Yargıtay üyesinin münakaşa yapması nasıl sorun oluyor" dedi. Telefon dinlemelerinin Yargıtay üyelerine yönetilmesinin sorgulanması gerektiğini belirten Cindoruk şöyle konuştu:

"Yargıtay üyelerinin dinlenmesi için Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in izni gerekiyor. Ama Yargıtay usulsüz dinleniyor. Yani hakim kararı olan yeri hakim dinliyor. Olacak şey değil. O nedenle ben çok önemsemedim. O sözler doğruysa Yargıtay üyeleri için disiplin cezası verilmesi gerekiyor ama bu kadar da büyük yaygaraya gerek yok. Başbakan Erdoğan, 'Ben konuşmadım adamlarım konuşmuş olabilir' diyor. Bunu söyleyebiliyorsa Yargıtay üyelerinin kendi aralarında sohbet etmeleri de adalet duygusu açısından yanlış olur diyorum."

Bir gazetecinin 'Süleyman Soylu partinizden 'Evet' dediği için ihraç edildi. Antalyalı Hasan Subaşı da 'evet' diyecek. Ne diyorsunuz?' şeklindeki sorusuna ise Cindoruk, "Süleyman Soylu'nun ihraç edildiği şeklinde benim bir haberim yok. Sen nereden duydun? Biz ilhak etmek için parti kurduk, ihraç etmek için değil" yanıtını verdi.

Süleyman Soylu hakkında kesinleşmiş bir ihraç kararının olmadığını söyleyen Cindoruk, "Soylu, AK Parti'nin imkanlarıyla bir evet propagandası açtı. Tek başına istediği oyu kullansa kimse karışmaz ama partinin görüşü aksi istikametinde evet oylarını isteyen partinin aracılığıyla bir kampanya açması parti suçu olarak kabul ediliyor. Kendisini ifadeye çağırdılar ama sonucunu inanın bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK ANTALYA'DA
DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 17:37:02
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?