1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

DP lideri Soylu destek istedi

29 Mart seçim çalışmaları için Antalya'ya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Askerliği altı aya indireceğiz" dedi.

29 Mart seçim çalışmaları kapsamında Türkiye'yi dolaşan Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Varsak beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. DP Antalya belediye başkan adayları ve Antalya eski belediye başkanı Hasan Subaşı'nın da olduğu toplantıda konuşan Soylu, adaylarına destek istedi.

Soylu, 'Beyaz Yürüyüş' adını verdiği toplantıda, 20 yaşında askere giden gençlerin 1.5 aylık acemi eğitimin ardından yıllardır dağlarda eğitim gören teröristlerle mücadeleye gönderilmesinin doğru olmadığını söyledi. Dünyada artık silahla üstünlüğün kalmadığını anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye artık 800 bin asker beslemek, Milli Savunma Bakanlığı'na yüzde 8.5 bütçe ayırmak zorunda değil. Askerliği önce 9 aya daha sonra 6 aya indireceğiz. Yüzde 50'si 28 yaşın altında olan bu genç nüfusun üretimini düşürmek ve onun dinamizminden yararlanmamak doğru bir iş değildir."

Soylu, meydana getirilen iki boğanın kesimine izin vermedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?