16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

DSP lideri Türker Antalya'da

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER ANTALYA'DA

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, CHP Kurultayında aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na başarılar diledi. Türker, "Kılıçdaroğlu'nun huyu inşallah Ecevit'e benzer.O zaman bize benzer" yorumunda bulundu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini kesen Türker, ardından partiye üye olan 117 kişiye rozetlerini taktı. Masum Türker, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın DSP'nin anayasanın iki maddesinin iptal edilerek referanduma götürülmemesi konusundaki başvurusundan dolayı DSP'nin yok olacağını söylediğini hatırlatarak, "Bu söylem Arınç'ın bugüne kadar sergilediği duruşa yakışmadı" dedi.

Arınç'ın, DSP'nin sivil darbe ile uzaklaştırılması operasyonunu kastettiğini öne süren Türker, "Arınç, bildiği bir şeyler varsa açıklasın. Bu söylemini tehdit olarak algılıyoruz. Bir başbakan yardımcısına başka bir siyasi partiye tehditte bulunmaması gerektiğini en iyi Arınç'ın bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Anayasa'nın uzlaşarak yapılması gerektiğini söyleyen bir parti olduklarının altını çizen Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuda uzlaşma komisyonunun kurulmasını söyledik. Ama bu konuda AK Parti'den hiçbir ses gelmedi. Biz Türkiye'de hukukun siyasallaştırılmasına, yargı bağımsızlığının oylanmasına, yargının kendi içinde bölünmesine neden olan bu değişikliklere hala karşıtlığımızı sürdürüyoruz. Siyasilerin görevi halkı aydınlatmaktır. Halkı aydınlatmanın yolu ise halkın görüşünü sorma

aşamasındadır. Halkın görüşüne gitmeden önce de hukuki hakları tüketmektir."

Gazetecilerin CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasıyla ilgili sorularını da değerlendiren Türker, şunları söyledi: "Biz siyaset arenasında siyasi yarış içerisinde olduğumuz partilerden bir olan CHP'nin kurultayını ülkemiz için halkımız için en iyi sonucu verecek şekilde tecelli etmesini diliyoruz. Bu nedenle kurultayda genel başkan adaylığını açıklayan Kılıçdaroğlu'na başarılar diliyoruz."

Gazetecilerin, "Kılıçdaroğlu genel başkan olursa CHP ve DSP birleşmesi söz konusu olur mu?" şeklindeki soruya Türker, "DSP'nin başka bir parti ile birleşmesi hiçbir zaman gündemde değil. Birleşme şahıslara da bağlı değildir" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun Ecevit'e benzetilmesiyle ilgili yapılan yorumlara da değinen Türker, "Neresi benziyor. Ecevit'in gençlik resimleri çok farklıydı. Ama inşallah huyu benzer. O zaman oda bize benzer" dedi.

ÜZÜNTÜ VERİCİ

Gazeteciler bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Baykal'ın kaset görüntüleriyle ilgili yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Türker de buna şöyle karşılık verdi: "Üzüntü verici. Bu söylemleri söylerken Başbakan'ın yüzünün diğer zamanlara göre farklı olduğunu görüyoruz. Baykal'ı değil ailesini Nesrin Baytok'un ailesini ve toplumun bir çok kesimini de yaralıyor. Bunu dikkate alması gerekiyor. Bence bu konuda hiç konuşmayıp Baykal'a yardımcı olması destek olması gerekiyor. Başbakan bu olayları daha başlangıcında söylediği gibi frenlemek isteyen değil, olayların üretiminin göbeğinde olduğunu insanın ister istemek aklına getiriyor.

Bu Türkiye adına herkesin aynı durumla karşı karşıya kalabileceği hiç kimsenin güven içinde olmadığını gösteriyor."

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER ANTALYA'DA
DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER ANTALYA'DA
DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:14:04
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 23:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?