21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

DSP'den Balbay ve Özkan'a teklif

DSP BALBAY VE ÖZKAN'I İSTİYOR

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın partilerinden milletvekili olmayı istemeleri halinde aday göstereceklerini söyledi. Macit, iki gazeteciyi, düşünce insanının cezaevinde olmasını istemedikleri için aday göstermek istediklerini ifade etti.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Antalya'da partisinin seçim startını düzenlediği basın toplantısıyla başlattı. Partisinin Antalya'daki çalışmalarını anlatan ve gündeme ilişkin soruları cevaplayan Hasan Macit, Haziran da yapılacak seçimlerde DSP'nin 5 parti olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde grup oluşturmasını istediklerini söyledi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi'nin, Ergenekon sanıkları "Balbay ve Özkan'ın özürlüklerine kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız" sözlerinin arkasında olduklarını belirten Macit, şöyle konuştu: "Genel Sekreterimiz Erçelebi ile birebir görüşme fırsatım olmadı. Fakat açıklamalarını internetten takip ettim. Erçelebi'nin, bu konuşmayı uzunca bir süredir tartışılan sözleri sona erdirmek adına yaptığını düşünüyorum. Ergenekon'da yargılanan başka bir parti adı altında girmesi gibi konular gündeme geldi. Biz DSP olarak düşünce insanlarının, yazan çizen insanların cezaevinde olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasi var denilen bir ülkede bunların yaşanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan istedikleri takdirde DSP'den aday olabileceklerdir. Herhangi bir görüşme olmadı."

CHP ile birleşmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden Macit, "Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) ve Halkın Yükselişi Partisi ile kamuoyu önünde görüştük. Diğer görüştüğümüz siyasi partiler basına yansımadığı için isim vermek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

DSP BALBAY VE ÖZKAN'I İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2011 Pazar 14:04:01
Güncelleme :13 Şubat 2011 Pazar 23:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?