22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Duacı Köyü’ne sanat temalı park

DUACI KÖYÜ’NE SANAT TEMALI PARK

Kepez Belediyesi, Duacı Köyü’nün simgesi olan su sarnıcının ve çınar ağaçlarının bulunduğu alanı yeşillendirerek sosyal yaşam merkezi haline getirdi. Alanda köyün mimarisine uygun yapılan kurs ve sanat galerisi binası da bulunuyor.

Kepez Belediyesi şehir merkezi ile ulaşımını kısalttığı, 2,5 kilometrelik yolunu asfaltladığı Duacı Köyü’ne şimdi de park ve sanat merkezi kazandırdı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bakımsız bir halde bulunan köyün simgesi sarnıç alanında başlattığı yeşillendirme çalışmasını tamamladı. Çınar ağaçlarının da bulunduğu bin 400 metrekarelik alana, köyün mimarisine uygun bir şekilde sanat galerisi ve kurs yeri olarak hizmet verecek bir bina da inşa edildi. Park alanında şadırvan, su kuyusu ve oturma alanları da bulunuyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü sarnıç alanında yaptıkları park çalışmasının köyün cazibesini artıracağını belirterek, “Köyün yörenin mimarisine uygun bir proje çalışması ile sarnıç alanını güzelleştirdik. Bu alanı, hem dinlence hem de sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı bir yer olarak köy halkının hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

DUACI KÖYÜ’NE SANAT TEMALI PARK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 14:10:04
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 15:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?