22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Düden ikinci kez hayat buluyor

DÜDEN İKİNCİ KEZ HAYAT BULUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Düden Park 2. Etap Projesi için çalışmalara başladı.

Düden’in denize dökülen kısmının doğu ve batısı yönünde uzanan falezler üzerindeki 105 bin metrekarelik alan yeniden düzenlenecek

Büyükşehir Belediyesi Düden Çayı’nın denize döküldüğü alanın 2’nci kısmını Antalya’ya yeniden kazandırıyor. Yaklaşık 105 dönümlük alan Düden Park 2. Etap Projesi kapsamında yeniden düzenlenecek. Doğal güzelliği, coğrafi yapısı ve peyzajı ile Antalya’nın en önemli turistik değerlerinden olan Düden Park’ın 2’nci kısım projelendirme çalışması ile bölge farklı bir yaşam alanına dönüşecek. Peyzaj ve rekreasyon ağırlıklı, doğal yapıya uyumlu bir tasarımın amaçlandığı proje kapsamında pergolalar, kır kahvesi, köprü, seyir terasları gibi alanlar doğa ile uyumlu ahşap malzeme kullanılarak detaylandırılacak. Yaya yürüme yolları azaltılarak yumuşak ve doğal malzemelerle yorulmadan gezebilme imkanı sağlanacak. Peyzaj düzenlemeleri özellikle Düden Çayı’nın akış alanındaki bambu ve benzeri su bitkileri ile park genelindeki mevcut bitkiler korunarak, daha da zenginleştirilecek.

Giriş kapısının davetkar bir nitelik taşımasının düşünüldüğü projede, çeşitli oturma grupları, orta alanda kaktüs bahçesi ve yaya köprüleri oluşturulacak. Seyir terası doğal yapı ile uyumlu ahşap malzemeler kullanılarak düzenlenecek. Alan şeffaf gloplu direklerle aydınlatılacak. Proje kapsamında halkın güvenliği için kıyı bandı üzerine ‘galvaniz helezoik tel’ ile kıyı şeridi sınırlandırılacak. Teller bitkilerle kapatılacak. Proje sonunda Düden 2’nci kısmı yeniden hayat bulacak.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Proje çalışmasını Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mimar ve Şehir Planlamacısı Semra Atabay’ın sürdürdüğü projenin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, projenin kısa bir süre sonra tamamlanacağını belirtti. Başkan Akaydın, “Proje tamamlandıktan sonra ihaleye çıkacağız. Hemen çalışmalara başlanacak. Düden Park’ın doğu ve batısından başlayan alanı canlandıracağız. Cazibe merkezi haline getireceğiz. Peyzaj ağırlıklı doğayla uyumlu bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 10:56:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 12:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?