7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Düden şelalesini kuraklık vurdu

Antalya'da turistlerin en fazla ilgi gösterdiği yerlerden olan, Büyük İskender'in sefer sırasında atlarını sulattığı öne sürülen Düden Şelalesi'nde yağmurların düzensiz yağması nedeniyle suyun debisinde azalma oldu.

Antalya Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezine 12 km uzaklıkta bulunan ve ismini su çeken deliklerden alan Düden Şelalesi'nin debisinde kuraklık nedeniyle azalma olduğunu bildirdi. Kaynağını yer altından çıkan ve Kepez bölgesinde bulunan Kırkgöz pınarından aldığı belirtilen Düden Şelalesi'nin debisinde özellikle ağustos aylarında azalma oldu.

DSİ yetkilileri, Antalya'ya bu yıl çok düzensiz yağmur yağdığını belirterek "Bazı aylarda 6 aylık yağmur birden yağdı. Yaz ayları ise çok kurak geçti. Yağmurlarda oluşan dengesizlik nedeniyle Düden Şelalesi'nin debisinde azalma oldu. Ancak bu çok normal. Ekim ayında bu debinin normale dönüşeceğini düşünüyoruz. Bizim şelaleyle ilgili bir önlemimiz yok. Çünkü sonbaharda şelale eski debisine geri dönecektir" dedi.

Şelaleyi gezmeye gelen bir turist ise, geçen yıla göre su da azalma olduğunu belirterek "Küresel ısınma burayı da vurmuş. Önceleri kayalıkların arasından su çıkardı. Şimdi o suları göremiyoruz. Ancak burası hala çok güzel. Bizi serinletecek kadar su hala akıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 16:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?