1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Duman' grubuna tepki!

İhlas suresindeki bir ayetin Duman grubu tarafından alay mahiyetinde değiştirilmesine tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) önderliğindeki sivil toplum kuruluşları, "Duman Antalya'ya gelmesin" kampanyası başlattı.

Duman grubunun 18 Mayıs'ta vereceği konser öncesi Antalya'daki sivil toplum örgütleri ayağa kalktı. "Rezil" isimli albümlerinde Kur'an-ı Kerim'in bir suresi olan İhlas'ın bir ayetinin alay edercesine değiştirilmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, Gürtaş Otel'de düzenledikleri ortak basın toplantısı ile "Duman Antalya'ya gelmesin" kampanyası başlattı. Kampanya e-mail, telefon, afişler ve site üzerinden sürdürülecek.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ersan Bilgin şöyle konuştu: "Kendilerince ayeti ironi ve kinaye ile karışık olarak hafife almışlardır. Yüce Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların albümlerinin ilk konserini güzel Antalya'mızda verecek olması Antalyalıları derinden üzmüştür. İnsanlığın tek kurtuluşu olan Kur'an-ı Kerime saldıran Duman Grubunun Antalya'ya gelmemesi için mücadelemiz sürecek."

İNANCIMIZLA ALAY EDİLEMEZ

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan AGD Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin, şunları söyledi: "Duman isimli bir müzik gurubu çıkarmış oldukları son albümlerinin ilk konserini Antalya'da verecek. Mardin'de meydana gelen insanlık dışı katliam, Kutlu Doğum, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıldönümü gibi pek çok konu gündemde iken içerisinde manevi değerlerimize hem de yüce kitabımız Kur'an-ı Kerime özellikle de İhlas Suresi'ne saygısızlıkta bulunan şarkının Antalya semalarında yankılanmasına inancımız müsaade etmemektedir."

MÜZİĞİ KÖTÜ EMELLERE ALET EDİYORLAR

Müziğin insanlığın hizmeti için var olduğunu ve milletin inanç değerleriyle alay eden ve aşağılayıcı bir tavırla yapılan musiki çalışmaların milletin sinesinde derin yara açtığına dikkat çeken Bilgin, sözlerine şöyle devam etti: "İnanç ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar evet, hakarete, saygısızlığa ve alay geçmeye sonuna kadar hayır diyoruz. Duman grubu müslümanları üzmüştür."
Bu saygısızlığa sessiz kalamayacaklarını anlatan Ersan Bilgin herkesi boykota davet etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) önderliğinde başlatılan kampanyaya, Tekder, Öğder, Ansed, Esder, Hukukder, Animder, Ehad, Akçed, Özgürder destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?