21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dumanların içinde can pazarı

Antalya’da 12 katlı bir binada çıkan yangında, dumanların arasında mahsur kalan anne ve 1 yaşındaki bebeği itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Uncalı Mahallesi Mustafa Karabulut Apartmanı’nda elektrik panosunda çıkan yangın, kısa zamanda 12 katlı binayı sardı.

Yanan elektrik kabloları alevlerin 5. kattaki dairelere sıçramasına neden oldu.

Kızı Elif’i (1) uyutmaya çalışırken dumanların arasında kalan anne Arzu Güncer, çocuğuyla beraber balkona çıktı. Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına bina girişinden müdahale etti.

Ardından balkonda mahsur kalan anne ve minik bebeği kurtarma operasyonu başladı. Beşinci kata merdiven uzatan itfaiye eri, 1 yaşındaki Elif’i aşağıya indirdi.

Daha sonra oksijen tüpüyle apartmana giren itfaiye ekipleri, anne Arzu Güncer’e de oksijen maskesi takarak genç kadını kucaklayıp aşağıya indirdi.

Kızına sarılırken gözyaşlarına hakim olamayan Arzu Güncer, "Çocuğumu uyutacaktım. Oturma odasına girdiğimde hiçbir şey yoktu. Daha sonra her yeri duman kapladı. Kendimizi dışarıya zor attık" diye konuştu.

Anne ve bebeğine, olay yerine gelen ambulansta sağlık ekipleri tarafından oksijen verilerek ayakta tedavi edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 18:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?