21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dünya barışı için güvercin uçuruldu

Dünya Program Geliştiriciler Konseyi'nin (WCCI) Antalya'da düzenlediği "Küresel Bir Barış Kültürü Oluşturma" temalı konferansa katılan yaklaşık 300 kişi, Belek'teki Hoşgörü Bahçesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonunda dünya barışı için beyaz güvercinler havaya salındı.

WCCI'nın Antalya'nın Belek beldesinde bulunan Maritim Hotel'de düzenlediği "Küresel Bir Barış Kültürü Oluşturma" temalı konferans Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin katılımıyla başladı.

Sabahki oturumda gerçekleştirilen konuşmaların ardından konferansa katılan yaklaşık 300 kişilik farklı dinlere mensup grup, 3 dinin buluştuğu Dinler Bahçesi olarak bilinen Hoşgörü Bahçesi'ni ziyaret etti. Yerli ve yabancı konuklar Hoşgörü Bahçesi içindeki cami, kilise ve sinagogu gezdi hatıra fotoğrafı çektirdi.

Geziye Bakan Mehmet Aydın katılmazken, konuklara Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe eşlik etti. Gezinin ardından dünya barışının simgesi olarak beyaz güvercinler havaya salınırken konuklara lokum ve hurma ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?