1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dünya barışı için pedal çeviriyorlar

İtalya'nın Roma kentinden 23 Eylül'de dünya barışını sağlamak amacıyla Papa 16. Benedict'in yazdığı mektubu Mekke Baş Müftüsü'ne vermek için yola çıkan 30 bisikletçi, bin 300 kilometre yolu geride bırakarak Antalya'ya ulaştı.

İtalya'nın başkenti Roma'dan Papa 16. Benedict'in barış mektubu ile birlikte 23 Eylül'de yola çıktıktan sonra 29 Eylül'de Çeşme'den Türkiye'ye giren ve aralarında bedensel engelli sporcunun da bulunduğu amatör bisikletçiler, İzmir'in Kuşadası, Aydın'ın Nazilli, Denizli'nin Talas ve Antalya'nın Korkuteli ilçeleri güzergahını takip ederek Antalya kent merkezine ulaştı.

Turun birinci etabını tamamlayan bisikletçiler, turun ikinci etabına Belek beldesinde bulunan ve 3 dini bir araya getiren Dinler Bahçesi'nden başlayacak. Antakya'dan Suriye'ye geçecek ve Ürdün üzerinden Suudi Arabistan'a gidecek olan bisikletçiler, mektubu Mekke'de baş müftüye teslim edip turu sona erdirecekler.

Uluslararası Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 'Roma Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha' adlı bisiklet turunun projesini hazırlayan Olympos Rotary Kulübü Başkanı Alp Işkın, bisiklet turun dinler arası kardeşliğin gelişmesini amaçladığını söyledi. Turdan elde edilecek gelirle iki ayrı sosyal proje hazırlanacağını açıklayan Işkın, "Projeler çerçevesinde savaş mağduru çocuklara sahip çıkıp, Ürdün'ün su problemiyle, kadına karşı şiddete son vermeye çalışacağız" dedi.

Bisikletçilerin Türkiye'de çok iyi karşılandığını ifade eden Işkın, "Gittiğimiz her yerde çok iyi karşılanıyoruz ve büyük ilgi görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Projenin başarıya ulaşmasını ve dinler arası hoşgörüyle, insanlar arasında barışın gelişmesini diliyoruz" diye konuştu.

Tura katılan Hollandalı kadın bisikletçi Karin Simit ise, "Papa'yı ziyaretle başladığımız turun ilk etabını geride bırakarak Antalya'ya geldik. Her yerde ilgiyle karşılandık ancak Türkiye hepsinin önüne geçti. Özel bir mektubu götürmek beni özel kılıyor. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 17:07:33
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 17:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?