1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Dünya Eskrim Şampiyonası’ 30 Eylül'de

135 ülkeden yaklaşık 1500 sporcunun katılacağı ‘Dünya Eskrim Şampiyonası’, 30 Eylül – 08 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenecek.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığında Uluslararası Eskrim Federasyonu ( FIE - Federation İnternationale D’ESCRIME ) yetkileri Antalya Expo Center’ı ziyaret ederek, organizasyon ve alan planlaması ile ilgili çalışma yaptılar.

Expo Center’ın uluslararası spor şampiyonaları için ideal bir altyapıya sahip olduğunu belirten yetkililer, Dünya Eskrim Şampiyonası için Antalya’ya sporcular ve beraberlerinde getirdikleri ekipleriyle birlikte 2000 kişinin gelmesinin beklendiğini vurguladılar. Şampiyona TRT ve Eurosport tarafından canlı yayınlanacak ve halka açık olacak. Şampiyona en son 2007 yılında Rusya’da St. Petersburg’da düzenlenmişti.

KENTE ALTERNATİF TURİZM POTANSİYELİ YARATACAĞIZ

Antalya Expo Center’ın 2001 yılında da ‘32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığını hatırlatan Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, “Basketbol Şampiyonası için uluslararası standartlarda basketbol sahası, skorboard, ışıklandırma ve 4 bin 500 koltuklu seyirci tribünleri kurulmuştu. Eylül 2009’da da Dünya Eskrim Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağımız ve şehre alternatif bir turizm potansiyeli yaratacağımız için mutluyuz” dedi.

Çalık, Antalya Expo Center’ın fuar organizasyonlarının yanı sıra Antalya’nın ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacak her türlü spor müsabakasına da ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?