21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dünya gençleri Türel'i ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve FOMGED işbirliğiyle bu yıl 8'ncisi düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali çerçevesinde Antalya'ya gelen yabancı gençler, Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

13 ülkenin gurup temsilcileri ve il bazında festivale katılan okul temsilcileri ile Belediye Kültür Salonu'nda bir araya gelen Başkan Türel, festivalin önemine değinerek, "Bir turizm merkezi olarak her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca konuğumuz olsa da, sadece siz gençlerin kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla katıldığı bu festival, bu özelliği ile apayrı bir önem taşıyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak gençliğin sosyal ve kültürel gelişimi konularında büyük bir hassasiyetle etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Türel, "Gençlerimiz dünyayı daha iyi anlayıp yorumlamalı. Kendini, kültürünü daha iyi anlatmalı. Dünyanın her köşesi ve farklı kültürü ile iletişim kurmalı. Bu nedenle düzenlediğimiz bu festival ve şenlikleri önemli buluyorum" diye konuştu.

Festival sonrasında ülkelerine dönen gençlerin, Antalya'nın fahri elçisi olacaklarını dile getiren Menderes Türel, daha sonra kendisini ziyarete gelen konuklara hediyeler verdi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 12:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?