21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dünya gençleri Yeşilbayır'da buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi 8'nci Uluslararası Gençlik Festivali'ne katılan dünya gençleri Yeşilbayır Stadyumu'nda gösteri sundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Folklor Müzik Gençlik Derneği (FOMGED) tarafından bu yıl 8'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Festivali'ne katılan yabancı ve yerli gruplar kentin dört bir yanında Antalyalılarla buluşmaya devam ediyor.

Dünya gençleri, Yeşilbayır stadyumunda gösteriler sundu. Romanya, Karadağ, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Osetya, Tataristan ve Rusya'dan gruplar, geleneksel halk dansları ile modern dans ve bale gösterileri sundu. Yeşilbayırlılar, gençlerin, ülkelerinin rengarenk geleneksel kıyafetleri ile yaptığı dansları ilgiyle izledi. Gösteri sonrasında her bir gruba ayrı ilgi gösteren gençler, hatıra fotoğrafı çektirerek, kurdukları dostlukları kalıcı kılmanın keyfini yaşadı.

Yabancı konukların Yeşilbayır'dan ayrılışı sırasında da duygulu anlar yaşandı. Konuklarını otobüsleri hareket edinceye kadar bekleyip alkışlarla uğurlayan Yeşilbayırlı gençler, misafirperverlik örneği sergiledi. 19 Mayıs törenlerine katılacak yabancı konuklar, 19 Mayıs akşamı 20.30'da AKM Aspendos Salonu'nda düzenlenecek galanın ardından ülkelerine dönecek.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 10:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?