21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dünyanın 7 harikası Antalya'da!

Antalya'nın en önemli kültürel ve sanatsal etkinlikleri arasında yer alan kum heykel sergisi, bu yıl Akkapark AVM'de ziyarete açıldı.

60'a yakın heykelin bulunduğu sergide, dünyanın 7 harikasını simgeleyen minyatürler de yer alıyor.

Antalya'nın turistik Kundu bölgesi, bu yıl dünyanın 7 harikasına ev sahipliği yapacak. 60'a yakın birbirinden ilginç heykelin yer aldığı kum heykel sergisi, Akkapark AVM'de ziyarete açıldı.

2 bin ton kum kullanılarak Brezilya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'den toplam 17 sanatçının 15 günlük çalışması sonucu ortaya çıkan serginin bu yılki teması ise "Dünyanın 7 harikası&çizgi film karakterleri ve ünlü yapılar" olarak belirlendi.

Dünyanın 7 Harikası olan Keops Piramidi, İskenderiye Feneri, Babil'in Asma Bahçeleri, Rodos Heykeli, Artemis Tapınağı, Zeus Heykeli ve Kral Mozolesi'nin yer aldığı sergide ayrıca, Shrek, Batman, Ninja Kaplumbağalar, Buz Devri, Simpsons, Şirinler, Dino, Fred Çakmaktaş gibi onlarca önemli çizgi film karakterleri ziyaretçileri bekliyor. Bu yıl ayrıca dünyada ilk kez renk değiştiren led aydınlatma teknolojisiyle donatılan sergi, 10.00-23.30 saatleri arasında gezilebilir.

Sergi hakkında bilgi veren Akkapark AVM Genel Müdürü Murat Demircan, amaçlarının müşterilerine keyifli bir alışveriş ortamı sunmak olduğunu söyledi. Demircan, "Böylesine bir proje ilk kez Türkiye'de bir alışveriş merkezinde hayata geçiriliyor. Genç-yaşlı, yerli-yabancı her kesime hitap eden ve hayranlık uyandıran kum heykel sergisinin bünyemizde gerçekleştirilmesi bizim için de büyük önem taşıyor" dedi.

15 Haziran'da tamamlanarak ziyarete açılan serginin daha şimdiden binlerce kişi tarafından gezildiğinin altını çizen Demircan, serginin Akkapark AVM müşterilerine ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 17:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?