21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dünyanın kalbine koştular

Antalya'da, bu yıl 'Dünyanın kalbine koş' sloganıyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Öger Antalya Maratonu 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Maratonun 10 km'lik halk koşusuna Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da katıldı.

Antalya'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Öger Antalya Maratonuna Antalya'da tatil yapan çoğu Alman uyruklu turistler de ilgi gösterdi. Işıklar Caddesi'nde bulunan start noktasında başlayan maratonda bedensel engelliler, maraton, 10 km halk koşusu, halk koşusu ve yarı maraton koşuları yapıldı. Antalya Atatürk Stadyumu ile Kundu turizm bölgesi arasında bulunan 42 km'lik parkurda 3 kıta, 25 ülkeden gelen sporcular madalya için mücadele etti. Maraton öncesinde Anadolu Ateşi dansçıları tarafından bir de davul şov gerçekleştirildi.

Maratonda koşan sporcular arasında yer alan 10 çocuğu 20 torunu bulunan 76 yaşındaki Mustafa Karnık ise, "3 yıldır bu yarışmaya katılıyorum. Sporun yaşı olmaz. Bugün burada 21 km koşacağım"dedi.

Maratonun 10 km halk koşusuna Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ile sanatçı Mustafa Erdoğan da katıldı.
Ses tabancasıyla maratonun startını veren Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Başesgioğlu, yaklaşık 300 metre koştuktan sonra yorularak yürümeye başladılar. Yürürken çevrede bulunan vatandaşları selamlayan Bakan Şahin ve Basesgioğlu "Spor çok önemli. Biz antrenmansız o yüzden yürüyoruz. Meclis çalışmaları çok yoğun ancak koşmak daha zormuş" dediler.

Maratonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, şöyle konuştu: "Antalya'da maraton koşusu geleneksel hale geldi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sporcunun katıldığını gördüm. Antalya her alanda olduğu gibi İstanbul'la maratonda da tatlı bir rekabet içerisine girdi. Bu maratonun ileriki yıllarda daha iyi olmasını diliyorum."

TÜRKİYE SPOR ÜLKESİ

Türkiye'nin bir spor ülkesi olduğunu söyleyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Basesgioğlu da, "3'üncü Antalya Öger Maratonu İstanbul'da düzenlenen Avrasya'dan sonra ülkemizde düzenlenen en büyük ikinci maratondur. Antalya her geçen gün birçok sektörde büyük performans sergiliyor. Türkiye bir spor ülkesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedir. Spor yapmayı daha da yaygınlaştıracağız. Ülkemizde kulüp sayısını artıracağız. Türkiye bir turizm ülkesi olduğu gibi spor ülkesi de olmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 13:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?