22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dünyaya Antalya'dan 'muz kolonyası'

Antalyalı Eczacı Osman Şener'in ürettiği muz kolonyası, pek çok ülkeye ihraç ediliyor.

Eczacı Osman Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1981 yılında, Alanya'da muz bahçelerini gezerken, Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistlere ilçeyi hatırlatacak bir ürün ortaya çıkarmaya karar verdiğini ve muz kolonyası üretmeyi düşündüğünü söyledi.

Alanya ile özdeşleşen muzun kolonyasını üretmeyi başardığını ve insanların bu kokuyu çok sevdiğini dile getiren Şener, ''Muzu çok seven bir kişi, kolonyasına ise bayılıyor. Çünkü bu kokuyu özel formülle daha da çekici hale getirdim. Zaman zaman bazı müşterilerin bu kolonyayı içmeye çalıştıklarına bile şahit oldum'' diye konuştu.

Şener, Antalya'ya tatile gelen kişilerin dönerken yanlarında reçel ve muz kolonyası götürdüklerini belirterek, ''Rize'de çay, Düzce'de tütün, Balıkesir'de zambak kolonyası meşhur. Antalya da artık muz kolonyasıyla hatırlanacak'' dedi.

Yaklaşık 15 yıldır ihracat yaptığını anlatan Osman Şener, muz kolonyasını daha çok ABD ve Hollanda'ya gönderdiğini bildirdi.

37 yıllık eczacı olduğunu vurgulayan Şener, doğal katkı maddelerinden üretilen muz kolonyalarının sağlık yönünden hiçbir zararının olmadığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 15:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?