7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Dur' ihtarına uymayan sürücü öldü

Antalya'nın Alanya ilçesinde trafik polisinin, sürücüsü “dur” ihtarına uymadığı bildirilen bir otomobile ateş açması sonucu bir kadın öldü.

Güvenlik güçlerine, plakası belirlenemeyen bir otomobilden inen iki kadın ve bir erkeğin, Türkler beldesi civarında 41 AH 516 plakalı otomobilden bir çanta çaldıkları ihbar edildi. Polis telsizinden yapılan anons üzerine, görevdeki tüm ekipler, Alanya ve çevre beldelerdeki önemli kavşakları keserek, otomobili aramaya başladılar.

Bu sırada, plakasını değiştirdiği kaydedilen ve hırsızlık yaptıkları belirtilen kişilerin kullandığı açıklanan otomobil, Türkler beldesi kavşağında, trafik polislerince durdurulmak istendi.

İddiaya göre, otomobili kullanan kişi, otomobili polislerin üzerine sürerek, kaçmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan sürücünün kaçmaya çalışması üzerine, M.K. ve H.A. adlı trafik polislerinden birinin otomobile ateş açtığı belirtildi. Açılan ateşe rağmen kaçan otomobili kullanan ve kimliği belirlenemeyen erkek, otomobili Konaklı beldesindeki sağlık ocağının önüne bırakarak, yaya olarak kaçtı. Sağlık görevlileri tarafından otomobilden indirilen 30-35 yaşlarındaki yaralı kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobilde bulunan 40-45 yaşlarındaki diğer kadının şokta olduğu bildirildi. Sürekli ağlayan kadının, başını duvarlara vurduğu ve sinir krizi geçirdiği kaydedildi.

Yetkililer, her iki kadının üzerinden de kimlik çıkmadığını bildirdiler. Olay yerinin jandarma bölgesi olması nedeniyle trafik polisleri jandarma karakoluna götürülerek ifadelerine başvuruldu. Polislerin, otomobili kullanan kişinin “dur” ihtarına uymayıp, otomobili üzerlerine sürdüğünü ve silah doğrulttuğunu söyledikleri öğrenildi.

Olay üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da olay yerine gelerek, inceleme yaptı.

41 AH 516 plakalı otomobilden çalındığı belirtilen çantanın ise zanlılarca yol kenarına atıldığı, güvenlik güçlerinin çantayı daha sonra bulduğu kaydedildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 18:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?