22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Duyguların sana kalsın

Akdeniz Üniversitesi'nde 4-6 Nisan tarihleri arasında çıkan olaylarla ilgili tutuklu bulunan 5 kişi hakim karşısına çıktı. Zanlıların tek tek savunmalarını alan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı bütün sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Akdeniz Üniversitesi'nde 4- 6 Nisan 2008 tarihleri arasında çıkan olaylarla ilgili 5'i tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak yargılanan Ömer Ulusoy, Tahir K., Çağrı B., İsmail.A.T., Ahmet P. ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar katıldı. Bir önceki duruşmaya katılmayan sanıkların ifadesini alan mahkeme başkanlığı ardından tutuklu sanıkların tek tek isteklerini aldı.

Mahkemeye siyah takım elbiseyle gelen ve mahkeme heyeti başkanına her şeyi Türk bayrağı için yaptığını söyleyen Ömer Ulusoy, "Karşı grupta bulunan bu arkadaşların üniversite öğrenci olması onların masum olmasını göstermez. Abdullah Öcalan da üniversite okurken PKK sempatizanı oldu ve bakın Türkiye'yi ne hale getirdi. Üniversiteye bayrak yakıldığını duyduğum için gittim. Bizim mücadelemiz Türk bayrağı içindir" dedi.

Mahkeme başkanının 'bu söylediklerin isteğin değil düşüncelerin' demesi üzerine Ömer Ulusoy, "Bu gerçek bir sorun efendim. Bayrak yaktıkları için gittim" karşılığını verdi.

Mahkeme heyeti başkanı bunun üzerine 'Bu okulun arkasında emniyet müdürlüğü, önünde ise jandarma komutanlığı var. Sen niye gidiyorsun?" şeklindeki sorusuna Ömer Ulusoy 'Gitmeyeyim mi? Benim de duygularım var" diye cevap verdi. Mahkeme heyeti Başkanı ise "senin duyguların sana kalsın' dedi.

Bayrak yakılmasına müdahale etmediği zaman Atatürk'ün gençliğe hitabesinin bir anlamı kalmayacağını savunan Ömer Ulusoy, tahliyesini istedi.

Ulusoy'un ardından söz alan avukatı Nizamettin Sağır ise, "Bu okulda polis var ancak. Karşıt gruptaki öğrencilere sadece dağılın demekle yetindi. Müvekkillerim gibi durumda olan karşıt görüşteki bütün öğrenciler tahliye edildi. Bizde tahliye istiyoruz. Ömer Ulusoy o kadar yakın mesafeden kalabalık bir gruba ateş etti ve kimse yaralanmadı. Silahı boşluğa sıktı. Amacı birisini yaralamak ya da öldürmek değildi. Bu nedenle tahliye edilip adli kontrolünü istiyoruz" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı, Sağır'ın savunması üzerine, "Mahkemede karşıt grup diye bir şey olmaz" dedi.

İsteği dinlenen ve olaylarda silah kullanan diğer sanık Tahir K. ise, "Üniversite sınavını kazandım ancak tutuklu olduğum için kayıt yaptıramadım. Şimdi dershaneye kaydoldum. Derslerime çalışmak için tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Duruşmaya katılan diğer tutuklu sanıklarda tahliyelerini istedi. Duruşmaya 2 dakika ara veren mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına duruşmanın da 26 Eylül 2008 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Kararın ardından çevik kuvvet ekipleri tarafından adliye bahçesinden çıkarılmak istenen bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği grup adliye bahçesinden uzaklaştı

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 07:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?