21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

DYP'li Subaşı'ndan rakiplerine eleştiri bombardımanı

Doğru Yol Partisi (DYP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Subaşı, bazı başkan adaylarının Antalya ile ilgili sözlerini eleştirerek, "Antalya, Antalya gibi olmalıdır. Ne Hawai ne de Dubai gibi değil, çünkü onun geçmişten gelen bir tarihi vardır" dedi.
DYP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Subaşı, Falez Otel'de düzenlediği basın toplantısında AKP ve CHP belediye başkan adaylarının seçim propagandası yapmak amacıyla ünlü sanatçıları kente davet etmesini eleştirdi. Subaşı, "Antalyalıların, Bakanları, Sertab Erener'i, Levent Yüksel'i ve Özcan Deniz'i belediye başkanı olarak tercih etme şansı yok" dedi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ertuğrul Dokuzoğlu ile DSP Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Arıcı'nın değerli insanlar olduğunu söyleyen Hasan Subaşı, "Her ne kadar kişilikleri değerli insanlar olsalar da Ankara'dan gönderildiler" diye konuştu.
"Antalya'nın kaybedecek vakti ve nakdi yok" diyen DYP adayı Subaşı, "Geçmişteki projelerin birçoğu gerçekleşmedi. Bu da üzüntü verici. Örneğin Surönü projesinin yaptırıldığı söylendi. Ancak amacından saptırıldı. Amaç, kentle entegrasyonun sağlanması iken, sadece çevre düzenlemesi yapıldı. Daha önceki belediye başkanlığım döneminde, Konyaaltı ve Lara sahilini turizm alanı dışında tutmuştuk. Bu alanlarda turizmcilerle çalışmanın doğru olmadığını, sahillerin Antalyalıya ait olduğunu düşünüyoruz. Bazı adaylar, Antalya'nın yakın sahillerini Disneyland'a çevirmeyi düşünüyor" şeklinde konuştu.
AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mendes Türel'in seçim propagandasını da eleştiren Hasan Subaşı, "Antalya Antalya gibi olmalıdır. Ne Hawai ne de Dubai olmalıdır. Çünkü onun geçmişten gelen bir tarihi vardır" ifadelerini kullandı. Belediyelerin yasalarla belirlenmiş görevleri olduğunu hatırlatan Subaşı, şunları söyledi:
"Ancak vizyonu olan belediye başkanları, merkezi yönetimin, yapması gerektiği halde belediye başkanının yapmasına engel olamayacağı kamusal hizmetler verebilir." Subaşı, vatandaşların seçimlerde demokratik refleksini ortaya koyarak en doğru tercihi yapacaklarını kaydetti.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 22:04:28
Güncelleme :27 Mart 2004 Cumartesi 21:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?