21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ebru Türel ASMEK'i anlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK Genel Koordinatörü Ebru Türel, Akdeniz Üniversitesi İş Dünyası Sinerji Zirvesi kapsamında düzenlenen panelde ASMEK’i tanıttı. Ebru Türel, ‘ASMEK Milli Eğitim Bakanlığı Sertifikalı olması nedeniyle iş imkanı sağlıyor’ dedi.

31 Mart -4 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Akdeniz Üniversitesi İş Dünyası Sinerji Zirvesi etkinlikleri kapsamında ‘Antalya Sanayisinde İstihdam Süreci‘ konulu panel düzenlendi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Uzun’un oturum başkanlığını yaptığı panelin konuşmacıları ise, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK Genel Koordinatörü Ebru Türel, Antalya İş Kur Müdürü Tahsin Güven, Organize Sanayi Müdürü Süleyman Demirtaş ve Serbest Bölge Müdürü Ayla Öner Bayhan’dı. Panele, iş dünyasından temsilciler ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK Genel Koordinatörü Ebru Türel, üniversite öğrencilerine kısa adı ASMEK olan Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi’ni tanıttı. Ebru Türel, ASMEK’in 2005 yılında kurulduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olduğunu söyledi. Ebru Türel, ASMEK’in TS EN ISO 9001-2000 Kalite Belgesi aldığını ve bu nedenle tam anlamıyla kurumsallaştığına dikkat çekti.

Ebru Türel, Antalya’nın 7 ayrı bölgesinde kurs merkezleri açtıklarını ve son üç yılda 31 bin kursiyere eğitim verildiğini belirterek Antalyalıların kurslara büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslek Sanat ve Sosyal Kurslar olarak 4 ana başlıkta kurs açtıklarını belirten Ebru Türel “2007-2008 dönemi için 9 bin 875 kursiyerimiz eğitim alıyor. 103 öğretmen, sabah, öğle, ara ve akşam guruplarında ders veriyor. Kurslarımız ücretsiz ve Milli Eğitim Bakanlığı Sertifikalıdır” dedi.

ASMEK’te devam zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Ebru Türel, “Nasıl olsa ücretsiz düşüncesiyle bir iki hafta kursa gelmeyenler maalesef devamsızlıktan sınıfta kalıyor. Ve bir daha ASMEK kurslarına katılamıyor. Ayrıca ASMEK vatandaşlarımızı sertifikaları sayesinde iş bulma imkanı sağlıyor” dedi.

Ebru Türel daha sonra üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı. ASMEK bünyesinde çiftçilere yönelik kurslar olup olmadığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Ebru Türel, “Çiftçilere yönelikte kurs açtık. Seracılık kursu ve zeytin yetiştiriciliği kursu özellikle çiftçilerimiz düşünülerek açıldı. Çok talep görmedik. ASMEK’in önümüzdeki dönemde açılacak dallarında ayrıca Organik tarımla ilgili de bir kurs açmayı planlıyoruz” dedi. Ebru Türel ASMEK’te en çok Aşçılık, Yabancı Dil, Bilgisayar ve Cilt uzmanlığına yoğun ilgi gösterildiğini belirtti. Panelin sonunda Ebru Türel ve diğer katılımcılara katılımları için çiçek takdim edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 17:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?